İzmir Valiliği, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Bisiklet Federasyonu, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Seferihisar Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleştirilen organizasyon, Škoda Türkiye, Mosso Bisiklet, SPX, Rova Teknoloji ve Züber’in sponsorluğunda 78 Event tarafından düzenlendi.
Zorlu parkurlarda nefes kesen mücadele
“Home of Gran Fondo” vizyonuyla düzenlenen yarışta bisikletçiler, Uzun Parkur’da (92,9 km – 1.570 m tırmanış) ve Kısa Parkur’da (45,9 km – 486 m tırmanış) pedal çevirdi. Yarış boyunca sporcular, Ege’nin masmavi denizi, tarihi dokusu ve zeytin ağaçlarıyla çevrili parkurlarda hem dayanıklılıklarını hem de stratejilerini ortaya koydu.
Kısa parkurda erkeklerde Nevzat Enes Aygül (01:20:09), kadınlarda Gökçe Demirsoy (01:23:26) birinciliğe ulaştı. Uzun parkurda ise erkeklerde Gökhan Uzuntaş (02:53:44), kadınlarda Aylin Yüce (03:27:15) zafere pedal bastı.
Kazananlar
- Kısa Parkur Erkekler: 1. Nevzat Enes Aygül, 2. Kamer Kanber, 3. Murat Uslu
- Kısa Parkur Kadınlar: 1. Gökçe Demirsoy, 2. Sevcan Alper Özcan, 3. Buket Demirci
- Uzun Parkur Erkekler: 1. Gökhan Uzuntaş, 2. Toygar Süner, 3. Mustafa Alperen Aydınlı
- Uzun Parkur Kadınlar: 1. Aylin Yüce, 2. Züleyha Dikbaş, 3. Tuğba Can
Ödül töreniyle sona erdi
Yarışların ardından düzenlenen ödül töreninde dereceye giren sporculara ödülleri; Seferihisar İlçe Emniyet Müdürü Murat Dokumacı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Abdülkadir Şimşek, Türkiye Bisiklet Federasyonu yetkilileri ve organizasyona destek veren kurum temsilcileri tarafından verildi.
Gran Fondo İzmir 2025, sporseverlere unutulmaz anlar yaşatarak Ege’nin kalbinde bisiklet şölenine dönüştü.