Güncel Yunanistan vize başvuru formu nasıl doldurulur?

Yunanistan vize başvuru formu, Yunanistan’a herhangi bir sebep için seyahat etmek isteyen kişilerin doldurmak zorunda olduğu, Yunanistan Konsolosluğunun seyahat etmek isteyen kişinin kişisel bilgilerini ve seyahat amacını öğrenmek amacıyla düzenlediği resmi evraktır. Yunanistan Schengen vize başvuru formunda doldurulması gereken bilgilerin eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulması, vize sürecinin hızlı işlemesi ve olumlu bir vize başvuru sonucu alınması için önemlidir.

Eksik ve yanlış bilgilerle doldurulan bir Yunanistan vize başvuru formu vize reddine sebebiyet vermektedir. 2017-2022 yılları arasında danışmanlık hizmeti verdiği 693 Yunanistan vize başvurusundan 677'si onaylanan akredite acente Vizem.net'in danışmanlarına Yunanistan vize başvuru formu doldurma işlemi hakkındaki püf noktaları sorduk.

Daha fazla bilgi için: 0850 241 1868

Yunanistan Schengen Vizesi Başvuru Formuna Nereden İndirilir?

Yunanistan vize başvuru formu pdf formatında, Yunanistan konsolosluklarının resmi internet sitelerinden indirilebildiği gibi, VFS Yunanistan vize başvuru formunun VFS Global’in resmi internet sitesinden indirilmesi de mümkündür. Yunanistan konsolosluğu vize başvuru formu Kosmos Vize internet sitesi üzerinden indirilememektedir, fakat online olarak doldurulabilmektedir.

Yunanistan Vize Başvuru Formu Ücretli Midir?

Yunanistan vize başvuru formunun herhangi bir ücreti yoktur.

Yunanistan Schengen Vize Başvuru Formu Örneği Hangi Bilgileri İçerir?

Yunanistan Schengen vize başvuru formu örneğinde başvuran kişinin kimlik bilgileri, seyahat bilgileri, iletişim bilgileri, geçmiş Schengen vizesi bilgileri ve formun en sonunda imzalanması gereken bilgilerin doğruluğuna dair beyanname yer almaktadır. Yunanistan Schengen vize başvuru formunda kişinin kimlik bilgileri arasında medeni hali, mesleği, doğduğu ülke, kimlik bilgileri, reşit olmayan kişiler için vasi bilgileri bulunur. Örnek Yunanistan vize başvuru formunun ikinci kısmında seyahat bilgileri arasında seyahat belgesi türü ve belgeye dair bilgiler, seyahat planı, seyahat için yapılan ödemeler ve ayarlanan konaklama yerleri, davet eden kişinin bilgileri istenmektedir. Yunanistan vize başvuru formu örneğinde başvuran kişiye ait bir adet biyometrik fotoğraf bulunması gerekmektedir.

Yunanistan vize başvuru formu görseli aşağıda verilmiştir.

Yunanistan Vize Başvuru Formu Hangi Dilde Doldurulur?

Yunanistan vize başvuru formu Yunanca, İngilizce veya Türkçe dillerinden biri ile doldurulabilir.

Yunanistan Vize Formu İçin Fotoğraf Gerekli Midir?

Yunanistan vize başvuru formunda başvuran kişiye ait bir fotoğraf bulunmalıdır. Yunanistan vize başvuru formunun sağ üst köşesine başvuran kişinin biyometrik fotoğrafı ataş yardımıyla eklenmelidir. Yunanistan vize fotoğrafının son altı ay içinde çekilmiş olması, başvuran kişinin normal görünüşünde olması ve kişinin yüzünü gizleyen herhangi bir unsurun fotoğrafta bulunmaması gerekmektedir. Yunanistan vize formunda kullanılacak olan fotoğrafın fonu beyaz olmalı ve fotoğraf karesine başvuruda bulunan kişi dışında hiçbir obje girmemelidir. Fotoğrafın üzerinde herhangi bir yazı, damga ve kırışıklık olmaması ve yüksek çözünürlükte sunulması gerekmektedir. Yunanistan vize fotoğraf ölçüsü, 3,5 cm genişliğinde ve 4,5 cm uzunluğunda olmalıdır.

Örnek Schengen biyometrik vize fotoğrafı görseli aşağıdadır.

Yunanistan Vizesi Başvuru Formu Online Doldurulabilir Mi?

Evet, Yunanistan vize başvuru formu Kosmos Vize aracı kurumu üzerinden yapılan vize başvurularında online olarak doldurulabilmektedir. Kosmos Vize üzerinden Yunanistan vize başvuru formu doldurmak için herhangi bir kişisel hesap açmaya gerek yoktur; başvurular T.C. kimlik numarası ile takip edilebilmektedir. Kosmos üzerinden doldurulan Yunanistan vize başvuru formunda Türkçe dil seçeneği mevcuttur.

Yunanistan vize başvuru formunda, formu dolduran kişinin kimlik bilgileri, reşit olmayan kişilerin vasi bilgileri, seyahat belgesi bilgileri, başvuru sahibine ait güncel iletişim bilgileri, başvuran kişinin mesleği/öğrenimi ve işvereni, seyahat amacı ve planı, geçmiş Schengen vizesi bilgileri, gitmek istenen ülkeye davet eden kişinin bilgileri, seyahat süresince konaklama bilgileri, ödeme bilgileri ve son olarak formda doldurulan bilgilerin doğruluğunu teyit eden bir beyanname yer almaktadır.

Yunanistan online vize başvuru formu örneği, aşağıda verilmiştir.

Kosmos Yunanistan Vize Başvuru Formunun Çıktısı Alınmalı Mıdır?

Kosmos Yunanistan vize başvuru formu doldurulduktan sonra vize randevusunda teslim etmek üzere formun çıktısı alınmalıdır. Kosmos Vize, Yunanistan vize başvuru formunu Veri Koruma Kanunu’na göre 3 takvim ayı sistemde saklamaktadır; 3 ay içerisinde başvuru işlemleri tamamlanmayan formlar sistem tarafından otomatik olarak silinmektedir.

Sistemden silinmiş olan Yunanistan vize başvuru formlarının çıktıları kabul edilmemektedir. Kosmos Yunanistan vize başvuru formu 3 ay süreyi aşan kişilerin yeniden bir başvuru formu doldurması gerekmektedir.

Yunan Vize Başvuru Formu Nereye Teslim Edilir?

Yunanistan vize başvuru formunun teslim edileceği yer vize türüne bağlı olarak değişmektedir. Yunanistan kısa süreli vize başvurularında, Yunanistan turistik vize başvuru formu ile beraber gerekli olan diğer vize evrakları başvurunun yapılacağı aracı kurum başvuru merkezine, uzun süreli Yunanistan vize başvurularında ise başvuru formu ve gerekli vize evrakları başvurunun yapılacağı Yunanistan konsolosluğuna teslim edilmelidir. Aracı kurumlar üzerinden yapılacak vize başvurularında VFS Global Yunanistan vize başvuru formu ya da Kosmos Yunanistan vize başvuru formu tam olarak doldurularak, gerekli diğer evraklarla birlikte teslim edilmelidir.

Yunanistan vize başvuruları konsolosluk ve aracı kurumlar dışında akredite acenteler aracılığıyla da yapılabilmektedir. Vize başvurularını akredite acenteler aracılığıyla yapacak kişilerin Yunanistan vizesi başvuru formunu ve diğer gerekli vize evraklarını akredite acentelere iletmeleri yeterli olmaktadır. Son 5 yıl içinde alınmış bir Schengen vizesi bulunan kişilerin Yunanistan vize başvurularında vize başvuru formu ve diğer vize evraklarını Tursab Kayıtlı akredite seyahat acente Vizem.net'in merkez ofisine kargo veya mail ile göndermeleri vize başvuru işlemlerinin tamamlanması için yeterlidir.

Aydın’da İkamet Edenler İçin Yunanistan Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Aydın’da Yunanistan dış temsilciliği ve vize başvuru merkezi bulunmamaktadır. En yakın vize başvuru merkezi olan Kosmos İzmir’den randevu alınarak vize evrakları başvuru formu ile buraya gönderilebilir.

Ege bölgesi vize saha yetkilisine evraklar teslim edilerek de başvuru tamamlanabilir.

Tel: 0536 222 22 88

Yunanistan Başvuru Formu Doldurma Hizmeti Nereden Alınır?

Yunanistan vize başvuru formu doldurma hizmeti akredite danışmanlık şirketi VZM Gruptan alınabilir. Yunanistan için sunulan vize danışmanlık hizmeti paketi kapsamında form doldurma işlemi, uzman danışmanlar tarafından başvuru sahiplerinin kişisel bilgileri ve seyahat amacı göz önünde bulundurularak yapılmaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri