Denizli’nin Bekilli ilçesinde sokaklardan toplanan ve iyi koşullarda bakıldıkları iddia edilen hayvanların bulunduğu sözde barınaktan gelen görüntüler, hayvan istismarının boyutunu gözler önüne serdi. Video ve fotoğraflarda; hayvanların aç bırakıldığı, hasta ve yaralı halde kaderlerine terk edildiği, tedavi edilmedikleri, ölen kedi ve köpeklerin parçalanarak diğer hayvanlara yedirildiği görüldü. Bazı ölü hayvanların yatak altlarından çıktığı, leşlerin açılan çukurlara atıldığı, hasta tavukların dahi tüyleri yolunmadan hayvanlara zorla yedirildiği tespit edildi.
Sokak Hayvanlarını Koruma ve Yaşatma Derneği (SOHAYKO) Başkanı Elçin Yasin Yılmaz, gelen görüntüler, tanık beyanları ve belgeler doğrultusunda barınak sahibi G.E. hakkında resmi suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Söz konusu alan için Almanya başta olmak üzere yurt içi ve yurt dışından yüksek miktarlarda bağış toplandığı, ancak bu paraların hayvanların bakım ve tedavisi için kullanılmadığına dair güçlü iddialar ve belgeler bulunduğu öne sürüldü.
Yaşananların vicdanları yaraladığını belirten Yılmaz, “Ölmüş hayvanların diğer hayvanlara yedirildiğini, çukurlara üst üste atıldıklarını gördük. Hayvanlar çok hasta ve bitkin. Bu kişi hakkında en ağır yaptırımların uygulanmasını istiyoruz. Hayvan bulundurmasının ve hayvanlara dokunmasının kesinlikle yasaklanması gerekiyor” dedi.
Yetkili kurumlara da seslenen Yılmaz, denetim eksikliğine dikkat çekerek, “Burası bu hale gelene kadar hiç mi denetlenmedi? Neden bu noktaya gelmesi beklendi?” ifadelerini kullandı. Ölümle burun buruna olan hayvanların kurtarılması için gönüllülere çağrıda bulunan Yılmaz, olayın sonuna kadar takipçisi olacaklarını vurguladı.