Çiftçi sayısının yüksek olduğu iller arasında yer alan Aydın’da, üreticilerin yakından takip ettiği baraj doluluk oranları son yağışlarla birlikte artış gösterdi. Efeler ilçesinde bulunan ve 195 milyon metreküp depolama hacmine sahip İkizdere Barajı’nda doluluk oranı, geçen yılın Ocak ayında yüzde 10 seviyesindeyken bu yıl aynı dönemde yüzde 12 olarak ölçüldü.
Önümüzdeki günlerde de yağışların etkisini sürdürmesinin beklendiği belirtilirken, bu durumun barajdaki su seviyesini daha da yükseltmesi umut ediliyor. Aydın ve çevre yerleşim yerlerinin içme ve sulama suyunun karşılandığı İkizdere Barajı’ndaki artış, üreticiler tarafından “can suyu” olarak değerlendiriliyor.
Öte yandan 14 Ocak 2026 tarihli verilere göre, Aydın genelindeki barajların ortalama doluluk oranı yüzde 14 olarak kaydedildi. İl genelinde bulunan 20 gölette ise doluluk oranlarının ortalama yüzde 52 seviyesinde olduğu açıklandı.