İşte Eğitimde Başarının Sırrı

Tek Hedef Etüt Eğitim Merkezi Kurucu Müdürü Tayfun Çarmıklı ile “eğitimde başarı” süreci ile “özel okullar ve etüt merkezleri”ni konuştuk.

Üzerinde fırtınalar kopartılan dershanelerin kapatılması sürecinde bazı dershaneler özel okullara dönüşürken dershanelerin yerini de etüt merkezleri aldı. Yeni bir hizmet anlayışıyla Aydın’da çalışmalarını yürüten Tek Hedef Etüt Eğitim Merkezi Kurucu Müdürü Tayfun Çarmıklı ile “eğitimde başarı” süreci ile “özel okullar ve etüt merkezleri”ni konuştuk. Öğrencilerin eğitim niteliğinin artırılmasında çalışmalarının desteklenmesi gerektiğini anlatan Kurucu Müdür Tayfun Çarmıklı, öğrencilerin başarısını kesin hale getirmek istiyor. İşte Çarmıklı’nın anlattıkları:

TEK HEDEF HEDEF ETÜT MERKEZİ  VE ÖZEL OKULLAR

2010´da yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Strateji Planı´nda dershanelerin yüzde 70´inin okula dönüştürülmesi hedefi  yer aldı. Bakanlığımız, 2015-2019 stratejik plan dönemi sonuna kadar özel okullardaki öğrenci oranını, bütün okullardaki öğrenci oranı içerisinde yüzde 12´ ye ulaştırmayı hedefliyor. Bu durum Milli Eğitim sistemimizde keskin bir virajın göstergesi.

Aslında tüm eğitim kurumlarında –özel ya da devlet okulları- amaçlanan faydalar aynıdır. Özel okul dendiğinde farklı bir algı oluşmamalıdır. Yine de daha nitelikli hizmet arayışı, insanları özel eğitime iter. Bu nedenle dünyada genel olarak özel  eğitime doğru bir eğilim oluşmuştur. Ülkemizde de yapılan düzey belirleme sınavlarında resmi eğitim kurumlarıyla özel eğitim kurumları arasında büyük farklar olduğu söylenir. Bizce bunun nedeni: özel okulculuğun sayısal başarısının öğretmen başına düşen öğrenci sayısının az olmasından kaynaklanmasıdır.

Özel okulların hafta içinde uyguladığı program, öğrenci mevcuduna bağlı olarak hedeflenen başarıyı yönelik olsa da öğrencilerin eğitim niteliğinin artırılmasında çalışmalarının desteklenmesi gerekliliği ortaya çıkar.

Biz, Tek Hedef Etüt Merkezi olarak hafta içi verdiğimiz etüt hizmetini, hafta sonları da özel okulların eğitim yükünü paylaşmak, öğrencilerin koşulsuz başarıyı yakalamasını sağlamak amacıyla devam ettirme  kararı aldık. Bizce bu, hem kolejlerin  tamamlayamadığı çalışmaları tamamlayacak hem de öğrencilerin başarısını kesin hale getirecektir.

MEB yönetmeliğine uygun olarak, hafta sonu  1 gün,Matematik, Fen Bilgisi ve Türkçe  gibi temel derslerden 6 ders saati çalışarak başarıyı koşulsuz hale getiriyoruz. Amacımız başarı; sıkmadan, yormadan, davranış değişikliğine dönüştürerek  kazandıracağımız bir başarı.

Tek Hedef Etüt Merkezi olarak şuna inanıyoruz: Çocuklara öğretmek bir beceridir; onları öğrenme konusunda heyecanlandırmak ise gerçek başarıdır. Biz başarıya giden yolu  çok iyi tanıyoruz, o yolu kullanmayı seçen  pek çok öğrenciyi amacına ulaştırdık. Deneyimli kadromuz, eğitim için son derece uygun fiziksel ortamımız, öğrenmeyi  “ TEK HEDEF” edinmiş kurum anlayışımızla başarıya bizimle yürüyecek öğrencilerimizi bekliyoruz.

Hafta içi olduğu gibi , hafta sonu programımızla  da daha fazla başarı isteyen ve hafta içi ders yükü çok olan öğrencilerimizle birlikte çalışıyoruz. Amacımız başarı ve biz eğitimi çok iyi biliyoruz.

Röportaj: Servet Töz

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri