Aydın’ın Karacasu ilçesinde düzenlenen 37. Afrodisias Kültür, Sanat ve Tanıtım Festivali, renkli etkinliklerle sürüyor.
Adını Antik Çağ’ın önemli mimarlık, sanat, heykeltıraşlık ve inanç merkezlerinden Afrodisias Antik Kenti’nden alan festivalin açılışında il ve ilçe protokolü, ilçe merkezinde kurulan stantları ziyaret etti.
Protokol üyeleri, gezi sırasında karşılarına çıkan çömlek yapım tezgahlarında tornaların başına geçerek çömlekçilik deneyimi yaşadı.
PROTOKOLE ÇÖMLEKÇİLİK DERSİ
Karacasu Kaymakamı İsmail Battal, Aydın milletvekilleri, Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci ve Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan çömlek tornasında hünerlerini sergiledi.
Karacasulu seramik ustası Ali Bardak, festivalde özellikle çocukların çömlekçiliği deneyimleyebilmesi amacıyla kurduğu tezgahlarda protokol üyelerine de kısa bir eğitim verdi.
Ardından tornalara Karacasu’nun kırmızı toprağından hazırlanan çamur yerleştirildi ve katılımcılar farklı formlarda çömlekler yapmaya çalıştı.
KAYMAKAM BATTAL ALKIŞ ALDI
Daha önce Nevşehir’de çömlek yapımını deneyimlediğini belirten Karacasu Kaymakamı İsmail Battal, tecrübesini bu kez Karacasu’da gösterdi.
Battal’ın çömlek yapımındaki performansı çevredekilerden alkış alırken, neşeli anların yaşandığı etkinlik izleyenleri de güldürdü.
“GERÇEKTEN ZOR BİR MESLEK”
Karacasulu seramik ustası Ali Bardak, ilçenin kırmızı toprağının özgün yapısına dikkat çekerek çömlekçilik sanatı hakkında katılımcılara bilgi verdi.
Çömlek yapımını ilk kez deneyimleyen Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci ise, “Ali ustamızın sayesinde çömlek yapımını deneyimledik. Gerçekten zor bir meslek. Ustalarımızın emeklerine sağlık” dedi.
Zencirci, Ali Bardak’ı Eylül 2026’da düzenlenmesi planlanan Germencik İncir Festivali’ne de davet ederek sanatını Germencik halkıyla paylaşmasını istedi.
Festival kapsamındaki etkinliklerin farklı programlarla devam edeceği belirtildi.