Kömür Savaşında Zafer Vatandaşın

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun kömür deposu olarak kullanma isteğine karşı mahalle sakinlerinin amacına uygun kullanılması için direndiği Fatih Kapalı Pazaryeri için karar verildi.

Vali Erol Ayyıldız'ın Efeler Belediyesi'ne kazandırdığı alan, pazaryeri olarak tekrar hizmete giriyor. Fatih Mahalle Muhtarı Yıldız Karataş Taşçıoğlu ve mahalle sakinleri, alanın yeniden pazaryeri olarak kullanılması için bir süre kömür nöbeti tutmuştu. Çerçioğlu, direnen muhtarı ve vatandaşları yıldırmak için hür türlü baskıyı uyguladı. Önce Fatih Mahalle Muhtarlığı binasının suyu kesildi, ardından Muhtar Taşcıoğlu'na su faturaları ödenmediği gerekçesiyle icra yoluyla ödeme emri gönderildi. Ancak Çerçioğlu, Aydın Valiliği Devir Tavsiye ve Paylaşım Komisyonu'nun aldığı kararla pes etti. Eski Aydın Valisi Erol Ayyıldız başkanlığındaki komisyon, pazaryerini Efeler Belediyesi'ne devretti.

"Karar bizi mutlu etti"

Kararın ardından büyük mutluluk yaşadıklarını belirten Muhtar Taşçıoğlu, "Bu alan pazaryeri olarak hizmet etmesi için inşa edilmişti. Ancak bir takım nedenlerden dolayı pazaryeri olarak kullanılmadı. Paylaştırma Komisyonu'nun aldığı karar neticesinde pazaryeri Efeler Belediyesi'ne verildi. Başkanımız Mesut Özakcan da alanın pazaryeri olarak hizmet vereceğini açıkladı. Pazaryerinin yapılış amacına uygun olarak hizmet verecek olmasından dolayı mahalle halkı olarak çok mutluyuz" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberde İnsan Haberleri