Kültürpark’ın 90 yıllık hafızası sergiyle gün yüzüne çıktı

İzmir’in simge alanlarından Kültürpark’ın 90 yıllık geçmişini anlatan “Kültürpark 90 Yaşında” sergisi açıldı. Arşiv belgeleri, dönem fotoğrafları ve görsel materyallerin yer aldığı sergi, 31 Aralık 2026’ya kadar ziyaret edilebilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan “Kültürpark 90 Yaşında” sergisi, Kültürpark Pakistan Pavyonu’nda ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

95’inci İzmir Enternasyonal Fuarı ile eş zamanlı açılan sergide, Kültürpark’ın kuruluş süreci, kentin dönüşümündeki rolü ve İzmir’in toplumsal hafızasında bıraktığı izler arşiv belgeleri ve dönem fotoğraflarıyla anlatılıyor.

Serginin açılışını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Kültürpark’ın yalnızca bir yeşil alan değil, kentin kültürel yaşamının önemli merkezlerinden biri olduğunu söyledi.

Tugay, Kültürpark’ın değişen kent yaşamına uyum sağlaması gerektiğini belirterek, “Kültürpark’ta her şey iyiye gidiyor ve daha da iyiye gidecek. Kültürpark için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Başkan Tugay ayrıca alandaki hollerin kaldırılarak yerlerine daha fazla yeşil alan ile sanat ve spor amaçlı yeni kullanım alanlarının oluşturulmasının planlandığını açıkladı.

Sergi küratörü Aybala Yentürk ise Kültürpark’ın 90 yıldır kuşaklar değişse de İzmirlilerin ortak hafızasındaki yerini koruduğunu vurguladı.

“Kültürpark 90 Yaşında” sergisi, 31 Aralık 2026 tarihine kadar ziyarete açık olacak.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri