TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Afyonkarahisar’da düzenlenen Büyük Taarruz’un 104’üncü yıl dönümü törenlerine katıldı.
Törende konuşan Kurtulmuş, tarihin yalnızca geçmişte yaşananları hatırlamak için değil, geçmişten ders çıkarmak ve geleceğe daha güçlü yürümek için önemli olduğunu ifade etti.
26 Ağustos’un Türk tarihi açısından iki önemli dönemi hatırlattığını belirten Kurtulmuş, Malazgirt Zaferi ile Büyük Taarruz’un milletin birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesinin en önemli örneklerinden olduğunu söyledi.
MALAZGİRT VE BÜYÜK TAARRUZ VURGUSU
Sultan Alparslan ve ordusunun Malazgirt Zaferi ile Anadolu’nun kapılarını Türklere açtığını hatırlatan Kurtulmuş, Büyük Taarruz’un da işgal kuvvetlerine karşı milletin ortak iradesiyle kazanıldığını ifade etti.
Kurtulmuş, Türk milletinin tarihindeki büyük zaferlerin ortak noktasının birlik olduğunu belirterek, “Bütün farklılıklarıyla tek vücut olmak, tek yumruk olmaktır. Böyle olduğu için Malazgirt Meydan Muharebesi kazanılmıştır. Böyle olduğu için 30 Ağustos kazanılmıştır” dedi.
“AYNI GELECEĞİN KADERDAŞLARI OLARAK YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ”
Konuşmasında “Terörsüz Türkiye” hedefine de değinen Kurtulmuş, Türkiye’nin birlik ve beraberlik içerisinde yoluna devam edeceğini söyledi.
Kurtulmuş, “İnşallah tekrar bu topraklarda hep beraber dirlik, birlik içerisinde, ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde, aynı vatanın insani mirasçıları, aynı kültürün sahipleri, aynı medeniyetin sahipleri, aynı geçmişin ortak kaderine sahip olanları ve aynı ortak geleceğin kaderdaşları olarak yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
“BİR DAHA ANALAR AĞLAMAYACAK”
Terörün tamamen sona erdirilmesinin Türkiye açısından yeni bir dönemin başlangıcı olacağını belirten Kurtulmuş, ülkede bir daha terör nedeniyle şehit ve gazilerin olmayacağı bir gelecek hedeflediklerini ifade etti.
Kurtulmuş, “Bir daha bu memlekette analar ağlamayacak ve Allah’ın izniyle terör örgütleri ve bütün aparatları tarihten silinerek milletimiz bir ve beraber olarak kıyamete kadar yaşayacaktır” dedi.
“BİRLİĞİMİZİ VE DİRLİĞİMİZİ BİR ARADA TUTACAĞIZ”
Tarihten çıkarılması gereken en önemli derslerden birinin birlik olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, “Tarihi anlamak ve ondan ders çıkarmak hepsinden daha önemlidir. Birliğimizi, dirliğimizi hep beraber bir arada tutacağız” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Kurtulmuş ve protokol üyeleri, Afyonkarahisar’dan İzmir’e toprak götüren atlı birlikleri uğurladı.