Kuşadası’na bir müze daha geliyor! Yıldırım Caddesi’ne Oyuncak Müzesi kuruluyor

Türkiye’nin turizm başkenti Kuşadası, Belediye Başkanı Ömer Günel’in “Müzeler Kenti” vizyonu doğrultusunda yeni bir müzeye daha kavuşuyor. Kuşadası Belediye Meclisi’nin Haziran ayı olağan toplantısında alınan kararla, kentin tarihi dokusuyla öne çıkan Yıldırım Caddesi’nde yer alan tescilli yapı, Oyuncak Müzesi olarak düzenlenecek.

Kuşadası’na bir müze daha geliyor! Yıldırım Caddesi’ne Oyuncak Müzesi kuruluyor

KÜLTÜREL TURİZME CAN KATACAK

Kervansaray’da açılan ve büyük ilgi gören Oyuncak Bebek Müzesi ile Yıldırım Caddesi’ndeki Mineral ve Fosil Müzesi’nin ardından Kuşadası’na kazandırılacak olan Oyuncak Müzesi, bölgedeki kültürel turizme yeni bir soluk getirecek. Restore edilen tarihi yapı, hem nostalji tutkunlarını hem de çocukları ağırlayacak.

KARDEŞ ŞEHİRLERLE İLİŞKİLER GÜÇLENİYOR

Kuşadası Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısı, Belediye Başkanı Ömer Günel başkanlığında Pera Düğün, Kültür ve Organizasyon Merkezi’nde gerçekleşti. Toplantıda, müdürlüklerden gelen ve komisyonlara havale edilen gündem maddeleri görüşüldü. Kuşadası’nın Fransa’daki kardeş şehri Criel, Romanya’daki Targu Mureş, Macaristan’daki Kecskemet ve Litvanya’daki Švenčionys kentlerinden gelen etkinlik davetlerine katılım kararı alınarak, şehirlerarası kültürel iş birliklerinin artırılması yönünde adım atıldı.

KUŞADASI’NDA EN GÜZEL BALKON, BAHÇE VE TERAS SEÇİLECEK

Toplantıda alınan bir diğer karar ise kent estetiğine katkı sunmak amacıyla düzenlenecek “En Güzel Balkon, Bahçe ve Teras Yarışması” oldu. Kuşadası Belediyesi ile Kuşadası Kent Konseyi iş birliğinde düzenlenecek yarışmayla, Kuşadalıların yaşam alanlarını güzelleştirmeleri teşvik edilecek ve kente estetik değer kazandırılması sağlanacak.

GÜNEL: “KUŞADASI’NI KÜLTÜR VE SANATLA BÜYÜTMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Toplantının ardından açıklama yapan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, “Kuşadası’nı yalnızca deniz, kum ve güneş destinasyonu değil; kültür, sanat ve tarih kenti olarak da büyütme hedefimiz var. Müzeler kenti olma yolunda önemli yatırımlar yapıyoruz. Oyuncak Müzesi de bu vizyonun bir parçası olacak” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri