Kuşadası Belediyesi tarafından çocukların kişisel gelişimlerine katkı sağlamak ve ebeveynlerin bilinçlenme sürecini desteklemek amacıyla hayata geçirilen Anne-Baba-Çocuk Merkezi’nde eğitim ve atölye çalışmaları aralıksız devam ediyor. Başkan Ömer Günel tarafından kente kazandırılan merkezde bu kapsamda son olarak çocuklara yönelik fil atölyesi düzenlendi.
Cafer Kotan Yaşam Parkı’nda yer alan Güler Aydın Süzgeç Sosyal Tesisi bünyesindeki merkezde, okul öncesi eğitimi uzmanları eşliğinde 3-6 yaş arası çocuklar için gerçekleştirilen atölye çalışmasında, miniklerin bilişsel ve zihinsel gelişimlerinin desteklenmesi hedeflendi. Etkinlikte çocuklar, kukla fil eşliğinde anlatılan “Fil Fışkırın Büyük Öğrenme Günü” adlı masalı dinleyerek hayal dünyalarına keyifli bir yolculuk yaptı.
Masal dinletisinin ardından çocuklar; oyun hamuru, boya kalemleri ve çeşitli materyaller kullanarak fil temalı çalışmalar gerçekleştirdi. Atölye sayesinde minikler hem yaratıcılıklarını ortaya koydu hem de el-göz koordinasyonu ile motor becerilerini geliştirme fırsatı buldu.
Anne-Baba-Çocuk Merkezi’nde düzenlenen eğitim ve etkinlikler hakkında bilgi almak ve kayıt yaptırmak isteyen ebeveynlerin, 444 71 14 numaralı Güvercin Masa hattını arayabilecekleri bildirildi.