Aydın’ın Kuşadası ilçesinde bulunan Shelli Sitesi sakinleri, sitenin üst kısmındaki yolda yaşandığını belirttikleri altyapı sorununa çözüm çağrısında bulundu.
Yolun hatalı düzenlendiğini ve mazgal bulunmadığını savunan vatandaşlar, dağdan gelen yağmur sularının siteye yönelerek ciddi hasara neden olduğunu ifade etti. Son yağışta da zarar gördüklerini belirten site sakinleri, sorunun geçen kıştan bu yana devam ettiğini söyledi.
“TÜM BAŞVURULARA RAĞMEN HİÇBİR ŞEY YAPILMADI”
Aydın Büyükşehir Belediyesine yaptıkları başvuruların ardından çözüm beklediklerini dile getiren site sakinleri, tepkilerini şu sözlerle aktardı:
“Dağdan gelen su, yolun hatalı olması ve mazgal yapılmaması nedeniyle sel haline gelip sitemize ciddi hasar verdi. Dünkü yağmurda da hasar yaşadık. Aydın Büyükşehir Belediyesine yapılan başvurularımıza gereken çözümü acilen istiyoruz. Geçen kıştan beri tüm başvurulara rağmen hiçbir şey yapılmadı. Böyle belediyecilik olur mu?”
YAĞMUR SULARININ SİTEYE AKIŞI KAMERADA
Amatör kamerayla kaydedilen görüntülere, yağmur sularının site içine aktığı anlar yansıdı. Site sakinleri, daha şiddetli yağışlarda benzer baskınların yaşanmasından endişe duyduklarını belirterek önlem alınmasını talep etti.
Vatandaşlar, bölgeye acilen mazgal yapılmasını ve yağmur sularının siteye zarar vermeyecek şekilde yönlendirilmesini istedi.
Servet TÖZ