Özel, bugüne kadar 57 eylem gerçekleştirdiklerini ve 10 milyondan fazla vatandaşı meydanlara davet ettiklerini belirtti. Verilen mücadelenin bir parti mücadelesi değil, demokrasi mücadelesi olduğunu vurgulayan CHP lideri, “Demokratik yapılar güçlerini sandıktan alır. Bir ülkede iktidar sandıkla değişiyorsa, geleceğe güven vardır. Ancak bugün sandığı hedef alan bir anlayışla karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.
Toplumsal dayanışmaya dikkat çeken Özel, “Sosyal demokratlardan muhafazakâr demokratlara, milliyetçi demokratlardan Kürt, liberal ve sosyalist demokratlara kadar herkesin ortaya koyduğu bu büyük dayanışmaya minnettarız” dedi.
Konuşmasının sonunda “cephe” ifadesini kullanan Özel, “Birileri geleceğimize, birlikteliğimize, demokrasiye savaş açmış durumda. Biz de demokratik direnme hakkımızı kullanıyoruz. Biz kazanacağız; iyiler, haklılar, halk kazanacak. Zeytin ağaçları, doğa ve çevre mücadelemiz kazanacak” sözleriyle mitingi tamamladı.