Özlem Çerçioğlu davasında kritik gün!

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun da sanıkları arasında yer aldığı ve “zincirleme şekilde ihaleye fesat karıştırma” suçlamasıyla açılan, ancak Cumhuriyet Savcısı’nın son mütalaasında “zincirleme şekilde görevi kötüye kullanma” suçundan ceza talep ettiği davada kritik gün geldi. 33 sanıklı dava bugün Aydın 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Hakkında daha önce de “görevi kötüye kullanmak” ve “ihaleye fesat karıştırmak” gibi suçlamalarla birçok soruşturma ve dava açılan Çerçioğlu’nun, bu dosyadaki nisan ayında yapılması planlanan duruşması, bazı sanık avukatlarının mazeret beyan etmesi nedeniyle ertelenmişti. Bilirkişi raporları tamamlanan davada, geçtiğimiz duruşmada "karar verilecek" şerhi düşüldü.

6 YIL HAPİS VE MEMURİYETTEN MEN İSTEMİ

Cumhuriyet Savcısı, dosyaya sunduğu son mütalaasında Özlem Çerçioğlu için “zincirleme şekilde görevi kötüye kullanma” suçundan 6 yıl hapis cezası ve memuriyetten men talebinde bulundu. Mahkemenin yarın yapılacak duruşmada karar vermesi bekleniyor.

HAKİMİN TAYİNİ DURUŞMAYI ERTELETEBİLİR

Ancak adliye kulislerinde konuşulan iddialara göre, davaya bakan Mahkeme Hakimi Hatice Özkan Bingöl’ün tayininin çıkması nedeniyle, dosyanın kararı yeni atanan hakime bırakmak amacıyla duruşmanın sonbahara ertelenebileceği öne sürüldü.

BELEDİYE AVUKATI YİNE MAZERET BİLDİRDİ

Davada mağdur sıfatıyla müdahil olan Aydın Büyükşehir Belediyesi adına katılması gereken avukat Mehmet Özkan’ın ise, yarınki duruşmaya da katılmamak için mazeret bildirdiği ortaya çıktı. Adliye kaynakları ve siyasi kulislerde bu durum, Büyükşehir Belediyesi avukatının, Cumhuriyet Savcısı’nın cezalandırma talebine karşı müdahil olarak görüş bildirme zorunluluğundan kaçınmak istediği şeklinde yorumlandı.

Davanın sonucu, Aydın siyasetinde büyük yankı uyandırması beklenen gelişmeler arasında gösteriliyor.

Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

7 yıldır süren Çerçioğlu’nun kritik davası yine ertelendi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Asayiş Haberleri