Rahmi Koç’un ‘Kürt kadın’ ifadelerine soruşturma başlatıldı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, iş insanı Rahmi Koç hakkında bir açılış programında kullandığı ifadeler nedeniyle resen soruşturma başlattı. Koç, yaptığı açıklamada herhangi bir kimliği hedef alma niyeti taşımadığını belirterek özür diledi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı basın yayın organları ve sosyal medya platformlarında yer alan görüntüler üzerine iş insanı Rahmi Koç hakkında resen soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Koç’un katıldığı bir açılış programında kullandığı ifadelerin incelendiği belirtilerek, soruşturmanın Türk Ceza Kanunu’nun 216. maddesinde düzenlenen “Halkın Bir Kesimini Sosyal Sınıf, Irk, Din, Mezhep, Cinsiyet veya Bölge Farklılığına Dayanarak Alenen Aşağılama” suçu kapsamında yürütüldüğü bildirildi.

Açıklamada, söz konusu ifadelerin toplumun bir kesimini hedef aldığı ve toplumsal hassasiyetleri rencide edici nitelikte olduğu değerlendirmesine yer verildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Akın Gürlek ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kadınları ve belirli bir etnik kimliğe mensup vatandaşları hedef aldığı değerlendirilen ifadeler nedeniyle soruşturma başlatıldığını belirtti.

Gürlek açıklamasında, “Adaletin terazisi kimsenin servetine, unvanına veya statüsüne göre tartmaz. Kadınların onurunu zedeleyen, haysiyetini inciten ve toplumsal hassasiyetlerle bağdaşmayan ifadeler kim tarafından söylenirse söylensin kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

Soruşturma kararının ardından Rahmi Koç da kamuoyuna yönelik bir açıklama yaptı. Koç, sözlerinin herhangi bir kimliği hedef alma amacı taşımadığını belirterek, “Herhangi bir kimliği hedef alma niyeti taşımadığım sözlerim için içtenlikle özür diliyorum. Üzüntümü samimiyetle paylaşmak isterim” dedi.

Olayla ilgili adli sürecin sürdüğü bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Asayiş Haberleri