İzmir’de sağlıklı yaşam ve sporu teşvik etmek amacıyla düzenlenen Alsancak Fitness Festivali, yağışlı havaya rağmen coşkusunu kaybetmedi. Kültürpark’ta gerçekleştirilen festivalde vatandaşlar, spor etkinlikleri ve söyleşilere yoğun ilgi gösterdi.
Sabah saatlerinde güneşli havada başlayan festival, öğleden sonra etkili olan sağanak yağış nedeniyle kısa süreli zor anlar yaşadı. Saat 14.30 ile 15.30 arasında etkisini artıran yağmura rağmen katılımcılar alanı terk etmedi. Sporseverler hem spor yapmayı sürdürdü hem de festival alanında kurulan stantlardaki yarışma ve etkinliklere katılmaya devam etti.
SÖYLEŞİ VE ETKİNLİKLER İLGİ GÖRDÜ
Festivalin ikinci günü, Dr. Deniz Aytekin’in egzersizin sağlıklı yaşam üzerindeki etkilerini anlattığı söyleşiyle başladı. Ardından sahne alan Dance With Ayaz grubu, müzik eşliğinde dans ve spor etkinlikleriyle katılımcılara keyifli anlar yaşattı.
Program kapsamında Can Yeşilpınar da sosyal medya çağında spor ve beslenme gerçekleri üzerine değerlendirmelerde bulundu. Gün boyunca devam eden spinning etkinliği ise müzik eşliğinde sporseverlerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.
FESTİVAL YARIN DA DEVAM EDECEK
İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, spor federasyonları ve çeşitli markaların desteğiyle düzenlenen Alsancak Fitness Festivali’nin yarın da devam edeceği bildirildi. Festival kapsamında diyetisyen Safiye Taş ve antrenör Uğur Bulut’un söyleşileri yapılırken, gün boyu çeşitli spor aktiviteleri ve müzik dinletileri gerçekleştirilecek.