Söke’nin Bağarası ve Çalışlı mahallelerinin yaklaşık 1,5 kilometre güneyinde, Sarıçay Deresi üzerine inşa edilen Sarıçay Barajı’nda çalışmalar aralıksız devam ediyor.
Silindirle sıkıştırılmış beton dolgu tipinde yapılacak barajın temelden 125 metre yüksekliğe ulaşması ve toplam 66 milyon metreküp su depolama kapasitesine sahip olması planlanıyor.
GÖVDENİN YÜZDE 92’Sİ TAMAM
Projede baraj gövdesinde yapılması planlanan 1 milyon 632 bin metreküplük dolgunun 1 milyon 505 bin metreküpü tamamlandı. Böylece gövde dolgusunun yaklaşık yüzde 92’si bitirildi.
303 BİN KİŞİYE SU SAĞLAYACAK
Sarıçay Barajı’nın tamamlanmasıyla başta Söke ve Kuşadası olmak üzere, turizmin önemli merkezlerinden Davutlar ve Güzelçamlı’ya yıllık 21 milyon metreküp içme ve kullanma suyu sağlanması hedefleniyor.
Projenin tamamlanmasıyla bölgede yaklaşık 303 bin 160 kişinin içme ve kullanma suyu ihtiyacının kesintisiz karşılanması planlanıyor.