“YENİ ANAYASA VE ‘MİLLET SİSTEMİ’ DAYATMASI KARŞI-DEVRİMDİR”
“Suriye’deki BAAS rejiminin çökertilmesiyle başlayan süreç, bugün PKK’nın ‘silah bırakma tiyatrosu’ ile yeni bir aşamaya geçmiştir. Yeni anayasa gündemi, AKP-MHP-DEM üçgeninde yürütülen pazarlıklarla Türkiye’nin bağımsızlığını tehdit eden bir karşı-devrim sürecidir.”
“OSMANLI MİLLET SİSTEMİ DAYATMASI EMPERYALİST PLANIN PARÇASI”
Açıklamada, ABD'nin Türkiye'ye Osmanlı millet sistemi dayatmasında bulunduğu, buna karşılık Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Arap-Türk-Kürt birlikteliği” vurgusu yaptığına dikkat çekilerek, bu yaklaşımın “Türkiye’nin ümmet sistemine çekilmesi girişimi” olduğu ileri sürüldü.
“ABD Ankara Büyükelçisi’nin Osmanlı millet sistemini önermesiyle başlayan süreçte, AKP öncülüğünde tüm iktidar ortakları Türkiye’yi Suriye gibi parçalı bir yapıya sürüklemeye çalışmaktadır. Bu, emperyalist destekli bir Ortaçağ ittifakıdır.”
“CUMHURİYET DÜŞMANI BU SALDIRIYA SESSİZ KALANLAR DA SORUMLUDUR”
SCP Aydın, iktidar blokuna ek olarak “süreci alkışlayan, sessiz kalan ya da orta yolculuk yapan” tüm kişi ve kurumları da sert ifadelerle eleştirdi. Açıklamada, Cumhuriyet değerlerinden ve ulusal egemenlikten taviz verilmemesi gerektiği vurgulandı.
“MÜCADELEMİZ TOPYEKUN SÜRECEK”
Sosyalist Cumhuriyet Partisi Aydın İl Sekreteri Ali Batur, açıklamasını şu çağrıyla sonlandırdı:
“Cumhuriyetimizden, bağımsızlığımızdan ve egemenliğimizden asla taviz vermeyeceğiz. Bu karşı-devrim sürecine karşı topyekun mücadele edeceğiz. Tüm halkımızı bu mücadeleye ortak olmaya, Cumhuriyetimize, bağımsızlığımıza ve egemenliğimize sahip çıkmaya davet ediyoruz.”
Haber: Servet Töz