Açıklamada, milli demokratik devrim tarihinin 1876 ve 1908 Devrimlerinden 1923 Cumhuriyet Devrimi’ne, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan Devrimci Meclis sayesinde ulaştığı ifade edilerek, Meclis’in ulus egemenliğinin merkezi haline geldiği belirtildi.
Açıklamada ayrıca Cumhur İttifakı ve TBMM’de yer alan partilerin, “yeni anayasa” ve “yeni çözüm süreci” gibi girişimlerle Cumhuriyet’in kazanımlarını ortadan kaldırma çabasında olduğu iddia edildi.
SCP Aydın İl Başkanlığı, Meclis’in açılışının 105. yılını, emperyalist sömürüye ve işbirlikçi saray hükümetine karşı kurulan Millet Meclisi’ni yeniden devrimci kimliğiyle ayağa kaldırma çağrısı yaparak, "Cumhuriyet Değil AKP Yıkılacak! Yeniden Devrimci Meclis! Yeniden Devrimci Cumhuriyet!" sloganıyla sonlandırdı.