Veryansın TV yayınında Çerçioğlu iddiaları gündeme taşındı

YouTube kanalı Veryansın TV’de yayınlanan programda gazeteciler Erdem Atay ve Engin Balım tarafından yapılan değerlendirmelerde, Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne ilişkin yargı süreci ve ihale iddiaları tartışıldı. Programda konuşan Atay, geçmişte FETÖ’nün “belediyeler imamı” olarak yargılanan ve daha sonra beraat eden Erkan Karaaslan üzerinden belediyelerdeki ihale süreçlerine yönelik eleştirilerde bulundu.

Erdem Atay, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile Erkan Karaaslan arasında kurulduğunu öne sürdüğü ilişki ve belediyedeki ihale süreçlerine ilişkin çeşitli iddiaları dile getirerek, Çerçioğlu’nun onayıyla Karaaslan’ın belediyeye bir ekip yerleştirdiğini ve bu ekip üzerinden ihaleler alındığını ileri sürdü. Programda ayrıca belediye iştirakleri ve paravan şirketler üzerinden usulsüz işlemler yapıldığı iddiaları da gündeme getirildi. Atay, buna rağmen birlikte yargılandıkları davada Çerçioğlu hakkında beraat istenirken Karaaslan için ceza talep edilmesini eleştirdi.

“AYNI OLAYDA FARKLI KARARLAR” İDDİASI

Yayın sırasında Atay, benzer bir süreçte yargılanan Avcılar eski Belediye Başkanı Handan Toprak Benli hakkında verilen 10 yıl hapis cezasını hatırlatarak iki dosya arasında çelişki olduğunu öne sürdü. Bire bir aynı iki dosyada CHP'li Benli hakkında hapis, AK Partili Çerçioğlu'na beraat istenmesine eleştiren Atay, Aydın’daki dosyada Çerçioğlu ve belediye yöneticileri hakkında beraat yönünde mütalaa verilmesini eleştirerek, yargı sürecinin hızlanmasının Çerçioğlu’nun siyasi pozisyonuyla bağlantılı olabileceğini iddia etti.

İHALE VE RESMİ BELGE İDDİALARI

Programda ayrıca bazı mal alımlarının ihale yapılmadan önce gerçekleştirildiği ve bunun resmi belgede sahtecilik kapsamında değerlendirilebileceği yönünde yorumlar yapıldı. Atay, savcılığın yaklaşımını eleştirerek kamu zararına yol açıldığı iddiasını dile getirdi.

SERT İFADELER KULLANDI

Programın ilerleyen bölümünde yargı sürecine yönelik sert eleştirilerde bulunan Atay, kamu vicdanına dikkat çekerek yetkililere “AK Parti’nin değil, Allah’ın ipine sarılın” çağrısında bulundu.

Öte yandan programda dile getirilen iddialara ilişkin Aydın Büyükşehir Belediyesi veya adı geçen kişilerden kamuoyuna yansımış bir yanıt bulunmadı. İddialar yargı makamlarının vereceği nihai kararlarla netlik kazanacak.

Servet TÖZ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Asayiş Haberleri