Yangında bisikletleri zarar gören çocukların yüzü yeniden güldü

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde 4 mahalleyi etkileyen yangının ardından bisikletleri zarar gören çocuklara yeni bisikletler ulaştırıldı. İlk olarak Umut’a verilen bisiklet, başka çocuklar için de dayanışma zincirine dönüştü.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Seydikemer’de 4 mahalleyi etkileyen yangının ardından bölgede hasar tespit çalışmaları gerçekleştirdi.

Çalışmalar sırasında Çatak Mahallesi’nde yaşayan Umut’un bisikletinin yangında zarar gördüğü belirlendi. Büyükşehir ekipleri kısa sürede Umut’a yeni bir bisiklet ulaştırdı.

Umut’un hikâyesinin basına yansımasının ardından bir bisiklet firması da yangın bölgesindeki çocuklara destek olmak için harekete geçti. Firma tarafından gönderilen bisikletler, hasar tespit çalışmaları ve muhtarlarla yapılan görüşmeler sonucunda belirlenen ailelerin çocuklarına teslim edildi.

Bisiklet dağıtımında daha önce yeni bisikletine kavuşan Umut da arkadaşlarını yalnız bırakmadı.

Dereköy Mahalle Muhtarı Birol Koyuncu, destek nedeniyle Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’a teşekkür ederken, Dere Mahallesi’nde yaşayan Elif Yaman da yeni bisikletine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Başkan Ahmet Aras ise yangının ilk anından itibaren bölgede olduklarını belirterek, Umut’a verilen bisikletin başka çocuklar için de umut olduğunu söyledi.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberde İnsan Haberleri