YENİ Parti Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, YENİ Parti Aydın İl Başkanlığı binasının açılış töreninde partililere seslendi. YENİ Parti’nin millet tarafından kurulduğunu savunan Bülbül, farklı siyasi görüşlerden vatandaşları Cumhuriyet’in ortak değerleri etrafında buluşturmayı amaçladıklarını söyledi.
Anketlerde YENİ Parti’nin birinci çıktığını ileri süren Bülbül, “Biz milletimizle birlikte yolumuzda yürüyoruz. Bu, iktidar yürüyüşüdür” ifadelerini kullandı.
“YENİ PARTİ BÜTÜN VATANDAŞLARIMIZIN PARTİSİDİR”
YENİ Parti’nin Cumhuriyet Halk Partisinin devamı olmadığını belirten Bülbül, partinin geniş bir siyasi ve toplumsal kesime seslendiğini ifade ederek şunları söyledi:
“YENİ Parti; sosyal demokratlarla, Kürt demokratlarla, liberal demokratlarla, muhafazakâr demokratlarla ve milliyetçi demokratlarla beraber Cumhuriyet’in kazanımlarını, Atatürk ilke ve devrimlerini, Türk bayrağı ve üniter devlet çatısı altında yaşatmak isteyen bütün vatandaşlarımızın partisidir. Milletin kurduğu partidir. İktidar yolunda milletle beraber yürüyerek iktidara gideceğiz.”
“ARKADAŞLARIMIZI ZİNDANLARDA BIRAKMAYACAĞIZ”
Konuşmasında tutuklu belediye başkanları, belediye bürokratları ve parti üyelerine de değinen Bülbül, yol arkadaşlarının farklı cezaevlerinde tutulduğunu belirtti.
Bülbül, “Haksız ve hukuksuz şekilde tutsak edilen yol arkadaşlarımızı o zindanlarda bırakmayacağız, onları oradan çıkaracağız. YENİ Parti iktidarında demokrasiyi, özgürlükleri ve hukuk devletini yeniden inşa edeceğiz” dedi.
Ömer Günel, Hüseyin Can Güner ve Ekrem İmamoğlu’nun isimlerini anan Bülbül, “Direnenleri unutmayacağız. Ancak direnmeyenleri, AKP’nin kapısında dilenenleri de unutmayacağız; onların da hesabını göreceğiz” ifadelerini kullandı.
“UMUDU AŞILAYAN MİLLET OLDU”
YENİ Parti’nin kuruluş sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bülbül, partinin toplumun farklı kesimlerinin desteğiyle ortaya çıktığını savundu.
“Siyasetçiler olarak bizler umut aşılarız ancak YENİ Parti’nin kuruluşunda umudu aşılayan millet oldu” diyen Bülbül, partisinin işçilerin, emekçilerin, çiftçilerin, emeklilerin, öğrencilerin, gelecek kaygısı yaşayan gençlerin, atanamayanların, işsizlerin ve adaletsizliğe uğrayan herkesin yanında olduğunu söyledi.