Sıcakta serin ikram: Aydın'da Cuma çıkışı goruk suyu dağıtıldı
Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü, yaz sıcaklarının etkisini artırdığı günlerde vatandaşlara nefes aldıran bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Aydın, Kuşadası ve Didim’de eş zamanlı olarak gerçekleştirilen etkinlikte, Cuma namazı sonrası cemaate buz gibi yöresel goruk suyu ikram edildi.
ÜÇ İLÇEDE AYNI ANDA DAĞITIM
Aydın Bey Camii, Kuşadası Hanım Camii ve Didim Yeni Camii’nde düzenlenen etkinlikte, cuma namazından çıkan vatandaşlara yöre halkı tarafından uzun yıllardır bilinen ve yaz aylarında ferahlatıcı özelliğiyle tüketilen goruk suyu ikramı yapıldı. Vatandaşlar ikramdan memnuniyetle faydalanırken, etkinlik takdir topladı.
"VAKIF KÜLTÜRÜ YAŞATILIYOR"
Etkinlikle ilgili açıklamada bulunan Aydın Vakıflar Bölge Müdürü Mücahid Vural, vakıf geleneğinin sadece geçmişte kalmadığını, bugün de topluma dokunan işler yapmaya devam ettiklerini vurguladı ve şunları söyledi:
“Vakıf kültürünün temelini oluşturan yardımseverlik ve toplumsal dayanışma ilkeleri doğrultusunda yürüttüğümüz bu tür faaliyetlerle, hem geçmişten gelen hayır geleneğini yaşatmayı hem de günümüz insanına dokunmayı hedefliyoruz,”
VATANDAŞTAN TEŞEKKÜR
Sıcak havadan bunalan vatandaşlar, bu nazik ikram nedeniyle Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne teşekkür etti. Özellikle yaşlı ve çocukların ilgisini çeken goruk suyu, yazın en sıcak günlerinde adeta bir serinlik kaynağı oldu.
Haber: Servet Töz
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.