Skolyoz nedir belirtileri nasıl gözlemlenebilir?

Skolyoz nedir belirtileri nasıl gözlemlenebilir?

Skolyoz spinal deformasyonlar içerisinde en sık karşılaşılan hastalıklardan biridir.

İlerleyen evrelerde son derece ciddi duruş bozukluklarına neden olan bu üç boyutlu bir omurga deformasyonu olarak kabul edilen hastalık yapısal sorunlardan kaynaklanıyor ise skolyoz tedavisi biraz zor olabilir ancak sonradan kaynaklanan bir sebebe bağlı ise skolyoz tedavisi ile fark edilemeyecek şekilde düzelme gerçekleşebilir. Kişilerin duruşlarındaki bozukluğu net bir şekilde ortaya koyan skolyoz tedavi edilmediği zaman daha ciddi ve tedavisi mümkün olmayan durumlara kadar ilerleme gösterebilir.

Oldukça sinsi ilerleyen bu hastalık ya sonra evrelerde duruştaki bozukluk ile fark edilir ya da farklı görüntüleme işlemlerine maruz kalma sonucu uzman hekimin incelemesi sonunda tespit edilebilir. Hastanın kendini çok iyi tanıyarak duruşundaki bozukluğu fark etmesi ile de tespit edilebilir. Ayrıca skolyoz tedavisi ertelenmemesi gereken bir tedavidir bunun için Özel Sağlık Hastanesi’ne başvurmanız yeterli olacaktır.

Skolyoz Tedavisi

Skolyoz tedavisinin ilk adımı erken tanıdır. Erken tanı ile özellikle ergenlik döneminde eğriliğin ilerleyişini engellemek mümkünse omurgayı geriye çevirmek ve bu sayede hem estetik açıdan hem de duruş biçiminde düzelme sağlamak gerekmektedir. Ile ve virüs koruyucu tedavilerin amacı ise özellikle Omurgada ortaya çıkan ağrı şikâyetleri hafifletmek eşlik eden fiziksel sorunları yok ederek solunum fonksiyonunda ortaya çıkan bozulmaları düzeltmektir. Bu kapsamda; skolyoz tedavisi Özel Sağlık Hastanesi'nde gerçekleştirilmektedir. Hastanın yaşı cinsiyeti eşlik eden başka hastalıkları omurga eğrilikleri hepsi planlanarak tedaviye yön verilir.

Kaynak: https://www.ozelsaglikhastanesi.com/skolyoz-tedavisi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.