SMA hastası Bedia Ferhan bebeğe umut ol!

SMA hastası Bedia Ferhan bebeğe umut ol!

Spinal Muskuler Atrofi (SMA) Tip 1 hastalığı nedeniyle 2012 yılında 8 aylık kızlarını kaybeden Melek ve Muhittin Kaleli çifti, SMA teşhisi konulan kızları 15 aylık Bedia Ferhan’ın tedavisi için yardım bekliyor.

Nadir görülen bir kas hastalığı olan Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Türkiye’de üç bine yakın hasta var. Dört tipi bulunan SMA’nın Tip-1’i 6 aylık ve daha küçük bebeklerde görülürken Tip-2, 6 ila 18 aylık, Tip-3 hastalarının belirtileri 18’inci aydan sonra başlıyor. Tip-4 semptomları ise yetişkinlik döneminde ortaya çıkıyor.

ramazan-korkut-002.jpgAnkara’da tedavisi devam eden SMA hastası minik Bedia Ferhan bebek için yardım Aydın’da kampanyası düzenliyor. Bedia Ferhan’ın babası Muhittin Kaleli’nin Aydın’da yaşayan arkadaşı Ramazan Korkut, 19 Ekim Salı günü saat 10.00-15.00 arası halk arasında Sevgi Yolu olarak bilinen Kazım Karabekir Caddesi üzerindeki Ziraat Bankası Aydın Şubesi önünde keşkek günü düzenleyeceklerini ve tüm geliri bağışlayacaklarını duyurdu.

Tedavi maliyetinin 2.4 milyon dolar olduğunu belirten Ramazan Korkut, “Aileden öğrendiğim kadarıyla bu miktarın yüzde 50’si tamamlandı. Geri kalan miktar için Aydınlı yardımseverlerden destek bekliyoruz” dedi.

15 aylık Bedia Ferhan’ın tedavisinin yapılabilmesi için gerekli olan 2.4 milyon doların yanı sıra 15 kilogramın ve 2 yaşın üstünde olmaması gerektiği öğrenilirken, toplanılan yardımların devlet denetiminde olduğu ve Bedia Ferhan’ın tedavisinin dışında kullanılamayacağı bildirildi.

r-1-081.jpgr-2-072.jpgr-3-046.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.