Solenoid Vanaların ölçüleri nasıldır?

Solenoid Vanaların ölçüleri nasıldır?

İnsanlığın mühendislik alanında kendini geliştirmesi ve mühendislik babında bir şeyler yapmaya çalışması yeni bir çalışma şekli değildir.

Tarihte gerilere gittiğimizde de kolaylıkla rastlayabileceğimiz mühendislik sistemlerine o zamanlarda yaşayan insanların yapıları inşa etme şekillerinde, kanallar yoluyla hayati ihtiyaçlarımızın başını çeken suyu yaşadıkları yere getirmelerinde, güneş enerjisi, suyun enerjisi gibi doğal enerjileri kendi ihtiyaçları için kullanmalarında ve bu yönde gösterdikleri uğraşlarla; daha yakın bir tarihe geldiğimizde de sanayileşme çabalarında görebilmekteyiz.

Günümüzde ise farklı enerjileri kendi ihtiyacımıza göre şekillendirebilmek ya da bir enerjiyi bir başka enerjiye dönüştürebilmek için binlerce farklı yola başvurabiliyoruz, teknoloji bu anlamda bize oldukça yarar sağlayabiliyor. Elektrik enerjisi ise en çok kullandığımız enerjilerin başında geliyor. Elektrik enerjisini başka enerjilere çevirmek ise hiç bu kadar kolay olmamıştı ne eski tarihte ne de yakın tarihte. Elektrik enerjisini mekanik bir enerjiye çevirebilmek için kullanılan solenoid vanalar enerji dönüşümünü yapmak için kullandığımız teknolojilerden biri.

Solenoid vana kulağa ilk geldiğinde yadırganabilir zira sık duyduğumuz bir terim değil hiç değilse birçoğumuz için. Ancak bu vanalar oldukça yararlı ve pratik icatlardandır. Endüstriyel otomasyon sistemlerinde sıkça kullanılan solenoid vanalar su gibi, gaz gibi, hava gibi değişik akışkanların kontrol edilmesini sağlarlar. Akışkanların kontrolü için gerekli mekanizmalardır denilmesi yanlış olmaz. Solenoid vanaların hemen her akışkanla çalışabilmesi kullanım alanlarını arttıran başlıca unsurdur. Bugün akışkanlarla çalışan hemen herkesin solenoid vanalardan yardım aldığını görebilmekteyiz. Ancak solenoid vanaların düzgün bir şekilde işinize yaraması için ölçülerini doğru bilerek almalısınız. Bu ölçüleri şöyle sıralamak mümkündür: 1/8, 1/4, 1/2, 3/8, 1, 3/4 , 2, 3, 4, 11/4, 11/2. Bu ölçülerdeki solenoid vanalardan ihtiyacınıza göre en uygununu satın alarak tesisiniz için yatırım yapabilir, detaylı bilgiye https://smstork.com/ üzerinden ulaşabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.