Somali’de 400 Bin İnsan Temiz İçme Suyuna Kavuşturuldu

Somali’de 400 Bin İnsan Temiz İçme Suyuna Kavuşturuldu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü işbirliği ile yürütülen “Somali Temiz Suya Erişim Projesi” kapsamında Somali’de yaklaşık 400 bin insan temiz...

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü işbirliği ile yürütülen “Somali Temiz Suya Erişim Projesi” kapsamında Somali’de yaklaşık 400 bin insan temiz içme suyuna kavuşturuldu.

TİKA Somali’de su-sanitasyon alanındaki projelerine hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Başkent Mogadişu ve civarında 20 adet sondaj kuyusu inşa edildi. Muhtelif noktalara depo ve şebeke tesis edilerek çeşmeler yaptırıldı. Yaklaşık 400 bin kişiye yetecek su, en son teknikler gözetilerek emniyetli derinliklerden içme ve kullanma suyu olarak temin edildi. TİKA’nın gerçekleştirdiği projeSomali halkının kullanımına sunuldu.

Mogadişu’da gerçekleştirilen çalışmaların ardından, susuzluğun etkili olduğu Somaliland bölgesinde de 5 adet su kuyusu inşa edilerek, yaklaşık 45 bin kişiye kişiye içme ve kullanma suyu temin edildi.

Diğer taraftan, Somaliland’in Etiyopya sınırında bulunan Faroweyn kasabasında en yakın su kaynağı 20 kilometre mesafede olduğundan acil talepler dikkate alınarak TİKA tarafından su kuyusu inşası tamamlandı. Yaklaşık 2 bin kişinin temiz içme suyuna erişimi sağlandı. TİKA’nın Somali’de proje ve faaliyetleri artarak devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.