Telsiz diş düzeltme, şeffaf plak tedavisi sayesinde daha konforlu

Telsiz diş düzeltme, şeffaf plak tedavisi sayesinde daha konforlu

Eğri ve çarpık diş yapısına sahip olanlar son yıllarda şeffaf plak tedavisi ile istedikleri tarzda dişlere sahip olabiliyor.

Dişlerdeki çapraşıklık ve dizilim bozuklukları, genelde çocuklu yaşlarda tedavi edilmektedir. Özellikle kız çocuklarının estetik görünümlerine ekstra özen göstertmeleri, gençlik dönemlerinde kendileriyle ilgili sıkıntı yaşamalarına sebep olmaktadır. Günümüzde şeffaf plak tedavisi bu durumların kurtarıcısı olmaktadır.

Eskiden çok sık uygulanan ve tercihe bağlı olarak hala uygulanmakta olan diş teli tedavisi yerine alternatif yöntemler ortodontide yerlerini almıştır. Şeffaf plaklar ile diş düzeltme tedavisi de günümüzde popüler olmaya başlamıştır. Diş teli tedavisinde kişilerin diş görünümünde estetik anlamda kaygılar yaşaması, şeffaf plak tedavisi uygulamaları ile son bulmuştur.

Şeffaf plaklar neredeyse görünmeyen plastik malzemeden üretilmiştir. Dişlere hafif baskılar uygulayarak dişlerin düzelmesini sağlayan bu materyaller, kolay kolay fark edilmemesi sebebiyle de çok rağbet görmektedir. Geleneksel ortodonti tedavilerinde kullanılan teller gibi sürekli diş hekimi kontrolü de istemez. Bu yüzden tedavi için farklı şehirdeki diş hekimleri de tercih edilebilmektedir.

Ağız ve diş yapısı küçük olan kişiler ve iskelet yapısında problem olan kişiler tedavi için önerilmez. 12 yaş altı bireylerin de tedavilerini 12 yaş sonrasına ertelemeleri tavsiye olunur.

Şeffaf plaklar güvenli midir ?

Şeffaf plaklar, diş telleri gibi metal unsurular içermezler. Bu sebeple yaralanma ihtimali şeffaf plaklarla sıfırdır. Bu da tedavinin tam anlamıyla güvenli olduğunu gösterir. Ayrıca bazı plastik materyallerin içerdiği, zararları olduğu düşünülen ve Avrupa’da yasaklanan maddeleri de içermez.

Şeffaf plaklar kaç saat takılmalı ?

Plakların günde en az 20 saat takılması gerekir. Dişlerin ihtiyacı olan düzelmeler için bu sürenin dikkate alınması önemlidir. Yeme seansları sırasında çıkarılabilir. Sonrasında temizlenip tekrar takılmalıdır.

Şeffaf plakların temizliği nasıl olmalı ?

Şeffaf plakların dişlerimizin ihtiyaç duyduğu klasik fırçalanma seansları ile temizlenmesi yeterlidir. Günde 2 kez önerilir. Yeterli gelmediği durumlarda ise corega tabletlerini suya atarak 15 dakika bekletilmesi şeklinde de derin temizlik gerçekleşebilir.

Şeffaf plakların işleyişi aynı diş teli mantığındadır. Takılan plaklar, dişlere itme kuvveti uygulayarak istenilen yerlerine kaydırır. Yalnız bu işlemler tek plak ile değil birden çok plak yardımıyla gerçekleşir. Kullanılacak olan şeffaf plak sayısı ise her kişide farklıdır. Tedavinin zorluk derecesi şeffaf plak sayısını belirler.

Şeffaf plak tedavisi, 14 günde bir plakları değiştirilmesi ve sırası belirlenen plağın takılması suretiyle gerçekleşir. Her bir plak dişlerde belirli bir ölçüde kaydırma sağlar. Tüm plakların kullanımı sonucunda ise dişler belirlenen yeni yerlerine yerleşmiş olur. Dişlerde tekrardan bozulmalar yaşanmaması adına kapatma tedavisinin de uygulanması gerekebilir.

Şeffaf plaklar ile çay ve kahve gibi sıcak içilmesi gereken alışkanlıkların kullanımında dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Şeffaf plaklar adından da anlaşılacağı gibi plastik materyallerdir. Bu sebeple çok sıcaklarda deforme olabilme ihtimali yüksektir. Kişilerin sıcak içecekler tüketirken şeffaf plaklarını mutlaka çıkarması gerekmektedir. Aksi halde sıcağa maruz kalan plakta eğrilmeler olabilir.

Plakların bazı kişiler için önemli sayılabilecek bir avantajı da, sık kontrole ihtiyaç duymamasıdır. Diş teli tedavilerinde kontroller sıktır. Şeffaf plaklarla tedavi sürerken hekim kontrolü, sadece birkaç kezdir. Bu sebeple sık kontrol sevmeyen ve istemeyen kişiler şeffaf plak tedavisine başlayabilirler.

Bazı kişilerin diş hekimi korkusu olması, tedavilerine başlamalarına engel olmaktadır. Şeffaf plak tedavisi ağrılı bir tedavi değildir. Genelde, sadece ağızdan kalıp ya da tarama cihazlarıyla ölçü alınarak tamamlanır. Sonrasında gelen plaklar takılıp kullanılır. Tedavi genelde bu şekilde ilerler. Bu sebeple fobisi olan kişilerin güvenle yaptırabileceği bir tedavidir.

Dişlerde çapraşıklık ve dizilim sorunları sebebiyle uygulanan şeffaf plak tedavisi, doğal dişleri kaybetmeden veya dişlerde küçültücü işleme maruz bırakmadan uygulanması sebebiyle de tercih edilmesi gereken tedavidir.

Daha detaylı bilgi almak için https://www.dishekimicansan.com/seffaf-plak/ adresini ziyaret edebilir, tedavi hakkında diş hekiminden de bilgi alabilirsiniz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.