Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Kıbrıs gazisine vefa ziyareti

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Kıbrıs gazisine vefa ziyareti

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ekipleri, Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında Kıbrıs Gazisi Nazmi Nergiz'i evinde ziyaret etti.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ekipleri, Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında Kıbrıs Gazisi Nazmi Nergiz'i evinde ziyaret etti. Sağlık heyetinin katıldığı programda gazi Nergiz ile sohbet edildi.

Hastanenin Sağlıklı Yaş Alma Merkezi (YAŞAM) tarafından takibi yapılan emekli öğretmen ve Kıbrıs Gazisi Nazmi Nergiz (81), evinde sağlık ekiplerini ağırladı. Ziyarete Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Ferhat Demirci, YAŞAM Birimi Sorumlusu Doç. Dr. Nil Tekin, Gültepe Mahalle Muhtarı Erhan Kanar ile uzman hekimler, gerontologlar, hemşireler ve yaşlı bakım teknikerleri katıldı. Nergiz ve ailesinin ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmada hatıralar paylaşıldı.

80 yaş üstüne evde sağlık hizmeti

Hastanenin YAŞAM Birimi, 80 yaş ve üzerindeki bireylerin sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırıyor. Merkez, yaşlılığa bağlı nedenlerle hastaneye gitmekte zorlanan vatandaşlara evlerinde muayene, tetkik, rehabilitasyon ve tıbbi bakım hizmeti veriyor. Uygulanan modelle yaşlı bireylerin hastane ortamına girmeden uzman ekiplerce takibi sağlanıyor. Bu sayede hastaların sağlıklı yaşlanma süreci desteklenerek yaşam kalitelerinin artırılması hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.