Tersine evlilik vaadi dolandırıcılığı: Kadın, erkeğe 2.5 milyon TL kaptırdı
Ülke genelinde sık sık kadınların erkekleri evlilik vaadiyle dolandırdığı olayların bu kez farklı bir versiyonu Muğla’da yaşandı. Menteşe’de yaşayan bir kadın, kendisine evlilik sözü veren erkek tarafından 2.5 milyon TL dolandırıldı.
Edinilen bilgiye göre, Muğla’nın Menteşe ilçesinde yaşayan D.C. isimli kadın, sosyal medyadan tanıştığı 32 yaşındaki O.A. ile görüşmeye başladı. İddiaya göre O.A., D.C.’ye aşık olduğunu ve evlenmek istediğini söyledi. Bu süreçte kadından farklı zamanlarda para almaya başlayan O.A., toplamda 2.5 milyon TL elde etti.
D.C., birikimlerini tamamen tüketmesinin ardından O.A.’nın ortadan kaybolması ve telefonlara çıkmaması üzerine dolandırıldığını anlayarak polise başvurdu. Kadının verdiği banka dekontlarını inceleyen ekipler kısa sürede şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı.
Mahkemeye sevk edilen O.A., “evlilik vaadiyle dolandırıcılık” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Muğla’da genellikle kadınların erkekleri dolandırdığı benzer olayların ardından bu kez bir erkeğin aynı yöntemle kadını dolandırması kentte günün en çok konuşulan konusu oldu.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.