TİKA’dan Türkmenlere Yardım

TİKA’dan Türkmenlere Yardım

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Irak Kerkük-Yahyava kampında bulunan Türkmenlere yardımda bulundu.TİKA Irak’ta faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda TİKA, Kuze...

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Irak Kerkük-Yahyava kampında bulunan Türkmenlere yardımda bulundu.

TİKA Irak’ta faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda TİKA, Kuzey Irak’ta terör mağduru olan başta Türkmenler olmak üzere bölgede yardım bekleyen diğer insanları da kapsayacak şekilde temel ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik muhtelif yardım malzemelerini bölgeye ulaştırdı. TİKA, Kuzey Irak’ta terör mağduru olan Kerkük Türkmenleri olmak üzere barınmaları için kurulan Kerkük’teki Yahyava kampına yardım faaliyetinde bulundu.

TİKA tarafından, Kerkük’ün 10 kilometre uzağında yerlerinden yurtlarından edilen ve çoğunluğunu Türkmenlerin oluşturduğu Yahyava kampının ihtiyacı olan 150 aileye yönelik elektrikli ocak, muhtelif mutfak malzemeleri, çocuklar için kırtasiye malzemeleri ve 210 adet klima ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

TİKA heyeti, Irak Türkmen Cephesi üyesi ve sözcü Ali Mehdi ile temaslarda bulundu.

Kerkük ve Erbil de kurulan kamplarda yaşayan ve mağdur olan Türkmenlerin durumları hakkında bilgi aldı. Söz konusu temaslarda, TİKA heyeti Türkiye Cumhuriyeti’nin bünyesinde yer alan TİKA, Kızılay ve AFAD’ın her zaman Türkmen halkının yanında olacağını ifade etti.

Ayrıca 140 adet klima, Irak Türkmen Cephesi üyesi ve milletvekili Aydın Maruf Selim aracılığıyla Erbil de bulunan Türkmen okullarına ve Türkmen ailelere dağıtılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.