Tip 1,2,3 kolajen nedir? Ne için kullanılır?

Tip 1,2,3 kolajen nedir? Ne için kullanılır?

Kolajen, vücudumuza çok fazla olumlu fayda sağlayan muhteşem bir proteindir! Kolajenin birçok farklı türü vardır ve bu türlerin her biri saçınıza, cildinize, tırnaklarınıza ve kemiklerinize birçok fayda sağlar. Dedikleri gibi, kolajen, o genç, canlı cildi korumak isteyen birçok kişi tarafından aranan ‘’gençlik iksiri’’ olarak da adlandırılabilir.

Kaç Çeşit Kollajen Vardır?

Birçok farklı kolajen türü vardır. Bununla birlikte, en yaygın olarak araştırılan kolajen türleri şunlardır: Tip I, Tip II ve Tip III.

Tip 1 Kolajen Nedir?

Tip 1 kolajen, vücutta en yaygın olan kolajen yürüdür. Cilde, tendonlara, bağlara ve diğer bağ dokularına yapı sağlamaktan sorumludur. Özellikle ciltte bol miktarda bulunur. Bununla birlikte cildi esnek, dolgun ve genel olarak canlı tutmaya yardımcı olan bir "iskele yapısı" rolü oynar.

Tip 2 Kolajen Nedir?

Vücutta tip 1 kolajenden biraz daha az bulunsa da, tip 2 kolajen sağlıklı bir vücut için gereklidir. Kaburgalarınızda, burnunuzda, gırtlağınızda ve trakeada bulunan kıkırdakta oluşur. Kıkırdakta, kemiklerinizin uçlarını destekleyen tip 2 kolajeninin var olduğunu bilebilirsiniz. Tip 2 kolajeninin genellikle eklem sağlığı için fayda sağladıüı söylenir.

Tip 3 Kolajen Nedir?

Son olarak, tip 3 kolajen: Tip 1 kolajen ile birlikte çalışır ve aynı şekilde ciitte, bağ dokularında, kan damarlarında ve eklemlerde bulunabilir. Buna göre tip 3 kolajen, tip 1 kolajen ile aynı işlevi görür; cilt sağlığını ve elastikiyetini destekler.

Kolajen Ne için Kullanılır?

Yukarıda açıkladığımızgibi, kolajen Tip I ve Tip III, vücudumuzda en sık görülen kolajen türleridir.

Kolajen Tip I ve III cildin elastikiyetini arttırmaya yardımcı olur, böylece kırışıklıkları en aza indirir ve gençlik ışıltınızı ortaya çıkarmanıza katkı sağlar. Bu kolajen türleri ayrıca kemikleri ve tırnakları güçlendirmeye yardımcı olur.

All body ve kolajen takviyesi ürünleri için https://www.day2day.com.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.