TOGG’da garanti sorunu  kullanıcıyı çileden çıkardı

TOGG’da garanti sorunu kullanıcıyı çileden çıkardı

Türkiye'nin yerli otomobili TOGG'da fren sorunu yaşanıyor. Aydın’da yaşayan Mehmet Emin Girgin, aracı kullandıkları sırada frene basınca titreme yapıp, sağa çektiğini söylüyor. Henüz 8 bin kilometre yol yapan aracın sorununun garanti kapsamında giderilmediğini belirten Girgin, “Kendi ülkemizin ürettiğini güvenmeyecek miyiz” dedi.

Aydın’da mimarlık yapan Mehmet Emin Girgin, milli ekonomiye destek amacıyla Türkiye'nin gururu yerli ve milli olarak üretilen TOGG araç satın aldı. 2023 Ağustos ayında aracı teslim alan Girgin, frene basınca aracının titreme yaptığını ve sağa çektiğini farketti. Henüz 8 bin kilometre yol yapan aracını Bursa'nın Gemlik ilçesinde bulunan TOGG’un seri üretim yaptığı fabrikaya götürdü. Burada arızanın garanti kapsamında giderilemeyeceğini öğrendiğinde çileden çıkan Girgin, “Kendi ülkemizin ürettiğini güvenmeyecek miyiz? Çok üzgünüm araçlarda bazı parçalarda sıkıntı olduğunu kendileri de ifade etmelerine rağmen bu çeşit uygulamalarla kendi ürettiğimiz araçtan soğumaya başladım” diyerek isyan etti.

Girgin yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

“Fren yapınca titreme yapıyor, sağa çekiyor diye TOGG aracımı Gemlik’te bulunan fabrikasına servise götürdüm. Fren disklilerinin değişmesi gerektiğini söylediler. Değişimden sonra “garanti kapsamına girmiyor” denilerek, ödeme yapmamız istendi. Neden deyince, ‘sıcakken tekerlere su tutmuş olabilirsiniz veya sert fren yaptınız’ gibi ifadelerle ‘kullanım hatası’ olduğunu söylediler. Ben arabayı çok yıkayan kişi değilim. 90 -100 kilometreden fazla hız yapmam. Böyle bir şey olur mu? 1984 yılından beri 5 afet sıfır araba aldım, kullandım başıma böyle bir işlem gelmedi. Ben sırf milli bir araca satın alayım, destek olayım düşüncesinde iken 8 bin kilometre yol yapmış araçtaki ‘arıza garanti kapsamına girmiyor’ demeleri beni üzdü. Bu güne kadar kullandığım araçlarda böyle bir sorun oduysa garanti kapsamında sorunu giderdiler. Kendi ülkemizin ürettiğini güvenmeyecek miyiz? Ben buradan tüm araç sahiplerinin bilgisi olsun yetkililer bu durumu müdahale etsinler diye paylaşıyorum. TOGG ceosu ve ortaklarının dikkatine.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.