Türkiye’den Nepal’e Yardım Eli

Türkiye’den Nepal’e Yardım Eli

Başbakanlık AFAD, 7.9 büyüklüğünde depremle sarsılan Nepal’e yardım etmek için harekete geçti. Türk Kızılayı, ilk etapta afet bölgesine bin battaniye ve 320 gıda kolisinden oluşan yardım malzemesi gön...

Başbakanlık AFAD, 7.9 büyüklüğünde depremle sarsılan Nepal’e yardım etmek için harekete geçti. Türk Kızılayı, ilk etapta afet bölgesine bin battaniye ve 320 gıda kolisinden oluşan yardım malzemesi gönderdi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) yapılan yazılı açıklamaya göre, son 80 yılın en şiddetli depremini yaşayan Nepal’e yardım etmek üzere dün gece yola çıkan AFAD İstanbul Arama ve Kurtarma Birliği’nden 26 kişilik arama ve kurtarma ekibi Nepal’in başkenti Katmandu’ya ulaştı. Başbakanlık AFAD’ın koordinasyonunda, Sağlık Bakanlığı UMKE’den 10, Türk Kızılayı’ndan bölgedeki ekiplerine ilave olarak 4, GEA’dan 15 ve İHH’dan 13 kişilik ekip de bölgedeki çalışmalara katıldı.

Türk Kızılayı ilk etapta afet bölgesine, bin battaniye ve 320 gıda kolisinden oluşan yardım malzemesi gönderdi.

SON 80 YILIN EN ŞİDDETLİ DEPREMİ

Nepal’in Pokhara bölgesinin güneyinde dün, yerel saat ile 11.41’de, 7.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Nepal’in büyük bölümü ile Hindistan’ın kuzeyinde hissedildi. Başbakanlık AFAD ve Dışişleri Bakanlığı, bölgedeki gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.