Türksat Genel Müdürü Ertok: "Akıllı Şehir Projeleri’nde globalde ses getirecek işlere imza attık"

Türksat Genel Müdürü Ertok: "Akıllı Şehir Projeleri’nde globalde ses getirecek işlere imza attık"

Türksat A.Ş. Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok, Ulaştırma Şûrası'nda "Haberleşmede Dijital Reform: Dijital Yollar" konulu panele katıldı.

Türksat A.Ş. Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok, Ulaştırma Şûrası'nda "Haberleşmede Dijital Reform: Dijital Yollar" konulu panele katıldı.

Lojistik, Mobilite ve Dijitalleşme temasıyla başlayan Ulaştırma ve Haberleşme Şurası'nın ikinci gününde "Haberleşmede Dijital Reform: Dijital Yollar" paneli, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Gazeteci Hakan Çelik'in moderatörlüğünde başladı. Panelde akıllı ulaşım sistemleri, bağlantılı araçlar, otonom ve sürücüsüz araçlar, kablosuz haberleşme teknolojileri, akıllı otoyollar, otomasyon sistemleri gibi konular masaya yatırılırken, panele konuşmacı olarak katılan Türksat A.Ş. Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok, dijital dönüşüm uygulamalarında Türksat'ın konumuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Dijital dönüşümde iletişim ağının sürdürülebilir, hızlı ve güvenli olmasının önemli olduğuna değinen Ertok, bu anlamda Türksat olarak Türkiye'nin elektronik devlet uygulamalarının güvenliğini de başarıyla sağladığına işaret etti. Türksat Veri Merkezi ile iletişime geçen tüm ağların kriptolu olarak haberleştiğini belirten Ertok, Türksat'ın verinin bütünlüğünü, güvenliğini ve gizliliğini en üst düzeyde kontrollü olarak sağladığını vurguladı.

Ertok, uydu, bilişim ve kablo hizmetleri alanında faaliyet gösteren bir kurum olarak; akıllı şehir projelerinde yerel yönetimler başta olmak üzere kurumların en büyük çözüm ortağının da Türksat olduğunu aktararak, "Ülkemizin akıllı şehirler alanında globalde adından söz ettirecek projelere imza atmasında rolümüzün olması Türksat için en büyük gurur kaynaklarımızdan biri" dedi.

Ertok, Antalya Akıllı Şehir Projesi başta olmak üzere Türkiye'nin birçok noktasında akıllı yol ve otoyol projelerini Türksat'ın hayata geçirdiğine dikkat çekti.

Ertok, Covid -19 süreci nedeniyle internet altyapısı ile e-Devlet altyapısının da kullanım oranlarının büyük oranda arttığına işaret etti. e-Devlet uygulamalarının vatandaşlar, işletmeler ve hükümet arasındaki etkileşimi daha rahat bir hale getirdiğini belirten Ertok, sistemin güvenliğinin de büyük önemi olduğunu ifade etti.

Vatandaşların e-Devlet uygulamaları sayesinde 7 gün 24 saat devlet hizmetlerine erişim rahatlığına kavuştuğuna işaret eden Ertok, geçen yıllarla kıyaslandığında e-Devlet Kapısı'nın 2019'daki toplam kullanıcı giriş sayısına, 2021 yılının ilk 5 ayında ulaşıldığını anlatarak bu kapsamda altyapının da sürekli olarak yenilendiğini ve geliştirildiğini belirtti.

Ertok, Türksat tarafından hayata geçirilen Uydu Destekli Ulusal Akıllı Ulaşım Sistemleri Otomasyon Projesi'nin de başlatıldığını anımsatarak, proje ile akıllı ulaşım sistemleri uygulamalarında altyapı olarak fiber optik ve kablosuz teknolojilerin yanı sıra, bu altyapıların ulaştırılamadığı bölgelere uydu haberleşme altyapısı kullanılarak iletişimin sağlandığını anlattı.

Proje ile, yerli ve milli olarak geliştirilen "IoT" ve "SOTM" antenler ile uydu teknolojileri kullanılarak merkez üzerinden araçların haberleşmesinin sağlandığını belirten Ertok, proje ile uydu yer sistemlerinin geliştirilmesi ve oluşturulacak sistem mimarisi ile yenilikçi araç teknolojilerinin ve kullanılacak platformların ortak haberleşme ağının oluşturulmasını amaçladıklarını da anlattı. Ertok, projedeki ana hedeflerden birinin Türkiye'ye ait Ulusal AUS mimarisinin oluşturulması olduğunun altını çizdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.