Ümit Özdağ’ın Aydın ziyaretinden izlenimler

Son aylarda siyasetteki etkisini artıran, hem muhalefetin hem de iktidarın sığınmacı sorunu konusundaki söylemlerinde değişikliğe yol açan Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, partisinin il kongresine katılmak üzere Pazar günü Aydın’daydı. Efeler’de Çeştepe Cemevi ve Aydın Şehit Aileleri Derneği’ne ziyaret etti. Her iki ziyaretin dikkat çeken özelliği, genel başkan düzeyinde ilk ziyaret olmasıydı.

Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ’ı çok uzun süredir takip eden bir gazeteciyim ancak MHP’de siyaset yaparken Nazilli’ye gerçekleştirdiği programı saymazsak ilk defa yakından izleme fırsatı buldum. Parti programı sonrası gazeteci arkadaşlarım Emin Aydın ve Serhan Seyhan’la birlikte tvDEN’de yayınlanan “Kriz Masası Özel”de sorularımızı yanıtladı. Doğal, dobra ve samimi buldum kendisini.

Çeştepe Cemevi ziyareti ilginç diyaloglara sahne oldu. Vakıf Başkanı Dr. Rıza Akdeniz ile vakıf üyelerinin sorularına eğip bükmeden yanıt verdi. 10 ay önce kurulan bir partinin genel başkanı Ümit Özdağ, Alevilerin hoşuna gidecek şeyler söyleyebilir, laf gezdirebilirdi. Öyle yapmadı. Mesela, Cemevlerinin ibadethane kapsamına alınması konusunda önerge verip vermeyeği yönündeki soruya, kıvırmadan “Vermeyeceğiz” dedi. Vakıf Başkanı Dr. Rıza Akdeniz’in “Diyanet İşleri Başkanlığı kapatılsın” sözüne de, “Biz kapatmayacağız. Diyanet İşleri Başkanlığı’nı Atatürk’ün kurduğu şartlara getireceğiz” diyerek tavrını net ortaya koydu.

Ümit Özdağ ve Zafer Partisi, kamuoyundaki ilk önemli çıkışını sığınmacılar konusunda yaptı. Türkiye’de artan yoksullukla birlikte daha çok göze batar hale gelen sığınmacı karşıtlığını en sık gündeme getiren siyasal parti oldu Zafer Partisi. Sığınmacıları kendi ülkelerine yollamak ve yeni sığınmacıları Türkiye’ye sokmamak için net konuşuyor; “Sığınmacılar gönüllü dönmez zorla göndereceğiz” diyor, bunun sonunun "iç savaş" olduğunu söylüyor, Ümit Özdağ.

Zafer Partisi Liderinin bu net tavrı; ekonomik krizin artırdığı günümüzde halktan, özellikle gençlerden büyük karşılık buluyor. Ümit Özdağ’ın “Kriz Masası Özel” programına konuk olacağını öğrenen bir arkadaşım üniversiteden yeni mezun olan oğlunun Zafer Partili olduğunu kendisinin de sandığa gitmek istemediğini ancak Ümit Özdağ’ı izledikten sonra Zafer Partisi’ne oy vermeye karar verdiğini söyledi.

Sadece arkadaşım mı?

Elbette hayır!

Bir başka arkadaşım kendisinin İYİ Parti’ye, çocuklarının ise Zafer Partisi’ne oy vereceklerini belirtti. Çeştepe Cemevi ziyaretinde Ümit Özdağ’ı dikkatlice dinleyen, sonradan CHP’li olduğunu öğrendiğim bir kadının, çocuklarının Zafer Partisi’ne oy vereceğini işittim. Alevi genç bir kızın Ümit Özdağ’la özçekim isteği ve açık açık Zafer Partisi’ne oy vereceğini söyledi. Bütün bunlar Zafer Partisi'nin her kesimden oy alabileceğini gösteriyor.

Çeştepe Cemevi’nden bu duygularla ayrıldım. Program gereği Atatürk Kent Meydanı’ndaydım. Meydanda iki tarafa dizilmiş partililer Ümit Özdağ’ın gelişini heyecanla bekliyor. Kalabalığın çok ciddi bir kısmı erkek. Belki de neredeyse yüzde 90’ı. Genç kadınlar arasında başörtülü olanlar da var. Sonunda Özdağ geldi. Atatürk Anıtına çelenk sundu, Şehitler Abidesi ile Kuvai Milliye kahramanı Yörük Ali Efe heykeline karanfil bıraktı, dua etti.

Gerek Atatük Anıtı önünde ve gerekse il kongresinde çok coşkulu bir İstiklal Marşı okundu. Genelde bu tip etkinliklerde İstiklal Marşı âdetten okunur. Zafer Partililer İstiklal Marşı’nı tüm güçleriyle seslendirdikleri gibi, banttan duyulan müzikten öne fırlayıp marşı daha da tempolu bir şekilde okudu.

Partisinin il kongresinde Zafer Partisi Aydın İl Başkanı Ercan Arslan tarafından siyasetin “Başefe”si ilan edilen Ümit Özdağ’ı tvDEN’de konuk ettik. Kendisine Zafer Partisi’nin oy oranını sordum. “Yüzde 8, oy verebilirim diyenlerle birlikte bu rakam yüzde 12’ye çıkıyor” dedi.

Zafer Partisi’nin yüzde kaç oy alacağını bilemem ama şahit olduklarım karşısında; “Sandıktan öyle bir sonuç çıkacak ki, Türkiye çok şaşıracak” diyen Ümit Özdağ’a hak verdiğimi söyleyebilirim.

Sonuç olarak...

“Atatürk çizgisinde Türk milliyetçiliği” iddiasında olan Ümit Özdağ, başarıya ulaşabilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum