Üniversite Öğrencileri Doğayı Temizledi

Üniversite Öğrencileri Doğayı Temizledi

Dünya temizlik gününe katılan Çekmeköy Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Özyeğin Üniversitesi öğrencileri ellerine süpürgelerini ve çöp torbalarını alan gönüllüler, parklar ve piknik alanlarını...

Dünya temizlik gününe katılan Çekmeköy Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Özyeğin Üniversitesi öğrencileri ellerine süpürgelerini ve çöp torbalarını alan gönüllüler, parklar ve piknik alanlarını temizlediler.

İlki 2008 yılında Estonya’da 50.000 gönüllünün katılımıyla gerçekleştirilmiş olan “Haydi Yapalım!” (Let’s Do It!) sloganıyla tek günde temizlik hareketine Çekmeköy Belediyesi ve Özyeğin Üniversitesi de katıldı. Çekmeköy’de ikincisi gerçekleşen etkinliğe bu yıl ilçe halkı da ilgi gösterdi. Çevre bilinci ve geri dönüşüme dikkat çekmek amacıyla düzenlenen 5 saatlik etkinlikte, piknik yapanların doğaya gelişigüzel bırakmış olduğu 700 kg (40 çuval) atık katılımcılar tarafından araziden toplanarak bertaraf edilmesi sağlandı. Ağırlıklı olarak doğada çözünmesi yüzyılı bulan plastik şişelerin oluşturduğu atık kompozisyonunda ambalaj atıklarına fazlaca rastlanıldı. Etkinlikte, insanlara çevrelerini nasıl bulmak istiyorlarsa öyle bırakmaları gerektiği mesajı verildi. Piknikçilerin de zaman zaman poşet istedikleri ve ekibe katılarak atıklarını topladıkları görüldü.

ENERJİ VERİMLİLİĞİ KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ

Etkinlik sonunda katılımcılarla, İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Çevre Vakfı, ÇEKÜD (Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği) ve UGETAM’ın Çekmeköy Belediyesi katkısıyla Doğa Park girişine yerleştirilen “Enerji Verimli Gezici Ev”i ziyaret edilerek, binalarda enerji verimliliğinin sağlanması için yapılabilecekler konusunda bilgi alındı.

"LET’S DO IT" HAKKINDA

Let’s Do It, 2008 yılında Estonya’da bir grup gencin ellerinde çöp poşetleriyle doğayı temizlemeye başlamasıyla ortaya çıktı. World Clean Up adı verilen bu hareket uluslararası boyut kazandı. Gönüllüler,çeşirtli etkinliklerle, kentsel atıklar, çevre kirliliği ve geri dönüşüm konusunda vatandaşı bilinçlendiriyor. 2012 yılından bu yana Türkiye’de de faaliyet gösteren çalışmalara iki yıldır Çekmeköy Belediyesi de destek veriyor. Gönüllüler, “Herkes kendi kapısının önünü süpürse her taraf tertemiz olur” sözünden hareketle vatandaşları kendi çevrelerini temiz tutmaya davet ediyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.