Uyluk Germe

Uyluk Germe

Uyluk, kalçadan dize kadar uzanan bacağın bir bölümüne verilen addır. Bacağın uyluk bölgesinde meydana gelen şekil bozuklukları kişiyi rahatsız eder. Fazla kilo alıp vermeden dolayı gevşemeler oluşabilir. Derinin görüntüsünde düzensizlikler ve dalgalanmalar görülebilir. Bu sıkıntılar yaşlanma ile birlikte ortaya çıkan sorunlar da olabilir. Estetik olarak rahatsız eden bu sorunların oluşmasında yaşlanma, kilo alıp verme, spor yapmama gibi durumlar etkilidir.

Uyluk, kalçadan dize kadar uzanan bacağın bir bölümüne verilen addır. Bacağın uyluk bölgesinde meydana gelen şekil bozuklukları kişiyi rahatsız eder. Fazla kilo alıp vermeden dolayı gevşemeler oluşabilir. Derinin görüntüsünde düzensizlikler ve dalgalanmalar görülebilir. Bu sıkıntılar yaşlanma ile birlikte ortaya çıkan sorunlar da olabilir. Estetik olarak rahatsız eden bu sorunların oluşmasında yaşlanma, kilo alıp verme, spor yapmama gibi durumlar etkilidir. Kişi yaşlandıkça sorunlar daha da artar. Zamanla iç kısımdaki gevşemeler yürümeyi zorlaştırır. Bu gevşemeler ve sarkmalar sürtünme nedeniyle yürüyüş sırasında kişiye zor anlar yaşatır.

Bacağın iç kısmında kalan bölgenin cilt yapısı çok incedir. İnce yapılı deriyi düzeltmek diğer bölgelere oranla daha zordur. Ancak zor olan bu operasyonları başarıyla gerçekleştiren çeşitli tedavi teknikleri bulunmaktadır. Uyluk germe, tedavi yöntemleri arasında en çok tercih edilendir. Bu işlem son zamanlarda çok daha başarılı bir şekilde uygulandığından üst düzeyde bir etkinin ortaya çıkması da mümkün olmaktadır. Üstelik son zamanlarda teknolojinin de gelişmesine paralel olarak uyluk germe işleminin konforlu bir şekilde yapılması da mümkün hale gelmektedir.

Uyluk Germe Nedir?

Bacağın uyluk kısmının üstünde ve iç bölümünde meydana gelen sorunları çözen estetik operasyona uyluk germe veya üst bacak germe ameliyatı denir. Uylukta çeşitli estetik sorunlar görülmektedir. Dize veya orta kısma doğru gelişen deri sarkması ile yağlanma en fazla görülen sorunlardır. Uylukta görülen sorunların ana nedenleri;

  • Yaşa bağlı olarak cildin elastikiyetini kaybetmesi
  • Çok fazla kilo alıp verme
  • Hamilelik geçirme
  • Cildin altındaki yağ dokusunun incelmesi

Üst bacak bölgesinde estetiği sağlayabilmek için uyluk germe operasyonuna ihtiyaç duyulur. Şayet deri sarkması olmadan sadece yağlanma varsa uyluk germe operasyonu yapılmadan başka estetik yöntemlerle bu sorun ortadan kaldırılır.

Uyluk Germe Nasıl Yapılır?

Germe ve fazlalık deriyi almak için kasıktan uyluğun iç kısmına doğru bir kesi yapılır. Kesiden girilerek altta kalan deri yukarıya çekilir. Kasık bölgesine sabitlenir. İşlem bitirildikten sonra kesi kasıkla uyluk arasında kalan ve katlanan yere saklanarak dikilir. Gözle çok rahat görünmeyen kesiden kalan iz de belli belirsizdir.

Çok kilolu olup verenlerde sadece enine kesiden yapılacak germe yeterli olmayabilir. Bazen uyluk içine girilerek boyuna da germek gerekir. Bu tür hastalarda kesi T şeklinde yapılır. Böylece hem enine hem de boyuna germe yapılarak çok daha güzel sonuçlar elde edilir. Kesiler genellikle bacağın iç kısmında kalacak şekilde yapılır.

Germe işleminden önce uyluğa Liposhaping uygulanır. Uygulamayla uyluğun iç kısmı çok daha estetik bir hal alır. Böylece hasta ayakta durduğunda kesi izleri görünmez. Uyluk germe operasyonu sırasında hastaya genel anestezi uygulanır. İşlem ortalama iki saat kadar sürer. Operasyondan sonra genellikle hastanın bir gün hastanede kalması yeterli olur.

Uyluk Germe ve Liposhaping Yönteminin Birlikte Kullanılması

Liposhaping vücuttaki yağ dokusunun vakum yardımı ile alınması ve gerekli başka bölgelere aktarılması yöntemidir. Yağ şekillendirme cerrahisi de denilmektedir. Uyluk germe Liposhaping ile birlikte uygulanır. Bunun nedeni uyluğun iç kısmındaki derinin yapısının çok ince olmasıdır. Tek başına Liposhaping yapıldığında derideki gevşeme artar. Genç ve genel olarak gergin bir cilt yapısına sahip olanlarda belli bir oranda Liposhaping uygulanabilir. Bu işlem oldukça titiz bir süreci beraberinde getirdiğinden bu tarz işlemleri yaptırırken, alanında uzman olanları tercih etmek önemlidir.

Liposhaping sırasında vücuda radyofrekansı verilir. Verilen radyofrekansı cildi sıkılaştırır. Ancak aynı zamanda deride daha fazla dalgalanma meydana getirir. Bir ameliyata girmek istemeyenler uyluk içlerini germek için spor yapmalıdır. Kilo almamaya özen göstermelidir. Ancak çok deforme olan uyluk için tek çözüm uyluk germedir. Bundan dolayıdır ki son zamanlarda uyluk germe işlemine olan talep artış göstermektedir.

Uyluk Germe Yöntemleri Nelerdir?

Uyluk germe işlemi tek başına yapılabileceği gibi liposuctionla birlikte de yapılabilir. Şayet kişinin uyluk kısmında yağ oranı fazla ise alınması gerekir. Yağ alma işlemi liposuction ile gerçekleştirilir. Yapılan liposuction ile derinin altındaki yağ dokusu daha fazla inceltilir. Yağ dokusunun incelmesiyle birlikte daha fazla deri çıkarılır. Kişi çok fazla kilo verdiyse sadece uyluk germe ameliyatı yeterli olacaktır.

Bazı kişiler için sadece bir kerelik yapılan uyluk germe operasyonu yeterli gelmeyebilir. Yaş ilerledikçe uyluklarda yeniden gevşemeler olur. Yaşlanmayla birlikte kilo alınıp verildiyse gevşeme daha hızlı olacaktır. Uyluk germe işleminden sonra durumunu korumak isteyenler kilolarına dikkat etmelidir. Düzenli olarak spor yapmalıdır.

Cilt bakımlarını ihmal etmemelidir. Spor, kilo kontrolü ve cilt bakımıyla yapılan uyluk germenin etki süresi uzatılabilir. Uyluk germe sadece liposuction ile birleştirilmez. Gerekli durumlarda meme estetiği, yüz germe, karın germe, kol germe gibi işlemlerle de kombine edilebilir. Bu aşamada uyluk germe işleminin etkili bir işlem olduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz.

Uyluk Germe Öncesinde Neler Yapılmalıdır?

Uyluk germe ameliyatına karar vermeden önce operasyon hakkında detaylı bir araştırma yapılmalıdır. Ameliyat hakkında bilgi edinip kesin karar verdikten sonra doktor muayenesi yapılır. Doktor öncelikle fiziki muayene yapar. Fiziki muayene sonrasında kan tahlilleri ve diğer tetkiklere geçilir. Doktorla yapılan görüşmede hasta tıbbi geçmişi hakkında bilgi vermelidir. Daha öncesinde geçirdiği estetik operasyonları, kullandığı ilaçları, varsa kronik hastalıklarını anlatmalıdır.

Uyluk germe ameliyatı hastane ortamında genel anestezi ile yapılır. Diğer ameliyatlarda olduğu gibi uyluk germe operasyonundan önce de hastanın aç kalması gerekir. 6 saatlik açlıktan sonra hasta ameliyata alınır. Kan sulandırıcı ilaçlar ameliyat sırasında kanama riskini artırır. Riske girmemek için kan sulandırıcı ilaçların doktor kontrolü altında bıraktırılması gerekir. Operasyondan önce bırakılması gereken ilaç listesinde şunlar vardır:

  • Ağrı kesicilerin kullanılması sonlandırılmalı. Hastanın ağrı kesici kullanmasını gerektiren acil durumlarda doktor tavsiyesi olan ağrı kesiciler kullanılabilir.
  • Ginko Biloba ve Ginseng gibi maddeleri içeren multivitamin hapları kullanılmamalı
  • Zayıflamak için kullanılan ürünler bırakılmalı
  • Domates çekirdeği, kiraz sapı, yeşil çay gibi bitkisel ürünler tüketilmemeli
  • Sigara ve alkol kullanımına 3 hafta önce son verilmelidir.

Uyluk Germe Sonrasında Dikkat Edilecekler Nelerdir?

Hastalar, uyluk germe operasyonundan sonra genellikle aynı gün taburcu edilirler. Operasyon bölgesinde oluşan dikişlerin üzerinde iki gün boyunca bandaj sarılı kalır. İki gün sonra banyo yapmaya izin verilir. Dikişler cildin altındadır. Bundan dolayı dikişlerin alınmasına gerek olmaz. Üç hafta boyunca hastanın fazla ayakta kalmaması ve yürümemesi gerekir. Üç hafta sonra koşma dışındaki yürüme egzersizlerine izin verilir. Altı haftadan sonra hasta bütün egzersizleri yapmada serbesttir.

Uyluk germe işleminden sonra bazı sorunlar görülebilir. Bacakta uzun süre kalan şişlikler oluşabilir. Yara izleri genişleyebilir. Yaralarda açılmalar söz konusu olabilir. Bunlar zamanla giderilen problemlerdir. Ancak vajinada şekil bozukluklarının yaşanması çok can sıkıcıdır. Bu sorun yatay kesilerde daha çok görülür. Bundan dolayı dikey kesilerle yapılan operasyonlar tercih edilmelidir.

Dikey kesilerdeki en önemli sorun da yara izidir. Bu izler 6 ay sonra silikleşir. Bu izler tamamen yok olmazlar ama izlerin bacağın iç kısmında kalması bir avantajdır. Bu durumdan rahatsız olanlar ilerleyen zamanda izlerin üzerine dövme yaptırabilirler. Elbette ki uyluk germe işlemi sonrasındaki sürece dikkat ediyor olmak; bu tür operasyonlardan beklediğimiz etkiyi elde etmenize destek olmaktadır.

Uyluk Germeyi Kimler Yaptırabilir?

Genellikle uyluk germe ameliyatları 40 yaş üzerine yapılır. Çok fazla kilo alıp veren gençlerde de sarkmalar görülebilir. Uyluk bölgesinde gevşeme, sarkma ve yağlanmadan şikayetçi olanlar doktor izni dahilinde uyluk germe operasyonu yaptırabilir. Bu işlemin yapılabilmesi için operasyon öncesinde hastanın genel sağlık durumunun da değerlendirilmesi şarttır. Ancak bu sayede operasyonun sorunsuz bir şekilde tamamlanması mümkün olacaktır.

Uyluk Germe Yaptırılırken Dikkat Edilecekler

Uyluk germe estetik bir işlem olarak görülse de cerrahi ameliyat olmadan yapılması mümkün değildir. Bu ameliyatın başarılı olabilmesi için alanında uzman cerrah hekimler tercih edilmelidir. Daha estetik ve profesyonel bir görüntü elde etmek için hekim tercihi çok önemlidir. Hekim tercihinin doğru yapılması operasyon sırasında oluşabilecek komplikasyonları da minimuma indirir. 20 yılı aşkın tecrübesi ile Hospitalturk uyluk germe konusunda tercih edilebilir.

Uyluk germe işleminin hastane ortamında yapılması gerekir. Hijyenik olmayan bir mekanda kalitesiz malzemelerle yapılan operasyonun başarı ihtimali yoktur. Sağlığını riske atmak istemeyenler uyluk germe operasyonuna karar vermeden önce dikkatli ve detaylı bir araştırma yapmalıdır. Böylece operasyona dair kapsamlı bilgiler edinerek; sürecin nasıl işleyeceğini de öğrenebilirsiniz. Alanında uzman bir ekip ile bu operasyonun yapılması sonucu olumlu şekilde etkileyecektir.

Operasyonun sorunsuz neticelenmesinde hastanın doktorun tavsiyelerine eksiksiz uyması önemli bir yere sahiptir. İşlem öncesinde ve sonrasında yapılması gerekenlere harfiyen uyulmalıdır. Özellikle operasyon sonrası süreçte dikkatli davranmanız; tedavi sonrasını daha rahat atmanıza destek olacaktır. Bu aşamada uyluk germe işleminden istediğiniz etkiyi elde etmeyi istiyorsanız; operasyon sonrasındaki süreçte dikkatli hareket etmek durumundasınız.

Daha fazla detay ve hizmetler hakkında bilgi almak için lütfen hospitalturk.com sitesini ziyaret ediniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.