Van depremi yardımlarıyla ilgili Çerçioğlu iddiası gündem oldu
1923 TV YouTube kanalında konuşan İbrahim Gürdal, Aydın Belediyesi’nde görev yaptığı döneme ilişkin dikkat çeken bir anısını paylaştı. Gürdal, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun, depremzedelere gönderilmek üzere bağışlanan 20 adet battaniyenin Van’a gönderilmesine izin vermediğini iddia etti.
Gürdal’ın anlattığına göre, 23 Ekim 2011 Pazar günü Van’da meydana gelen deprem sonrası tüm Türkiye’de olduğu gibi Aydın’da da geniş kapsamlı bir yardım kampanyası başlatıldı. Vatandaşlar pazartesi ve salı günleri boyunca evlerinde bulunan yardım malzemelerini Aydın kent merkezindeki toplanma noktasına getirdi. Pazartesi akşamı meydanın yardım malzemeleriyle dolduğunu belirten Gürdal, salı günü bu yardımların tırlara yüklendiğini ve salı akşamı üç tırla birlikte araç komutanı olarak Van’a doğru yola çıktığını söyledi.
Gürdal, o gün meydanda yaşandığını öne sürdüğü bir olayı da şu sözlerle anlattı:
“O dönemin AK Partili bir belediye meclis üyesi, bir manifaturacıdan yaklaşık 20 adet çok kaliteli battaniye satın alıp Van’a gönderilmesi için meydana getirdi. O sırada meydanda bizler, bazı meclis üyeleri ve dönemin AYBA sorumlusu Mefkure Karabıyık vardı. Başkan Özlem Çerçioğlu da alandaydı. Battaniyeleri görünce Mefkure Karabıyık’a dönerek ‘Bunlar Van’a mı gider?’ dedi ve ‘Al bunları depoya götür’ talimatı verdi.”
Talimatın ardından söz konusu battaniyelerin depoya kaldırıldığını ileri süren Gürdal, o dönemde Türkiye’nin dört bir yanında Van depremi için seferberlik yaşandığını hatırlatarak, battaniyelerin deprem bölgesine gönderilmemesinin kendisini şaşırttığını ifade etti.
Gürdal, iddialarının inkâr edilmesi halinde yaşananları şahitleriyle birlikte ispat edebileceğini de sözlerine ekledi.
Servet TÖZ

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.