Yapı denetim firmasına rüşvet operasyonu: 2 kişi tutuklandı

Yapı denetim firmasına rüşvet operasyonu: 2 kişi tutuklandı

Aydın’ın Efeler ilçesinde, yapı denetimi yapan bir firmada görevli kişilerin bir inşaat şirketinden 100 bin TL nakit para talep ettiği iddiası üzerine polis ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Efeler ilçesinde faaliyet gösteren bir yapı denetim firmasında görevli kişilerin, denetim yaptıkları bir inşaat şirketinden 100 bin TL nakit para istedikleri yönünde ihbar alındı. İhbar üzerine Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından çalışma başlatıldı.

Yürütülen teknik ve fiziki takibin ardından düzenlenen operasyonda M.K. ve S.M.K. isimli şüpheliler suçüstü yakalandı. Şüphelilerin üzerlerinde, seri numaraları önceden kayıt altına alınmış 500 adet 200 TL’lik banknot olmak üzere toplam 100 bin TL nakit para ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 250’nci maddesi kapsamında “irtikap” suçundan işlem yapıldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen M.K. ve S.M.K., çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.