Yazar Latife Tekin, İzmir’de lise öğrencileriyle buluştu
Ünlü yazar Latife Tekin, eğitim programı çerçevesinde düzenlenen söyleşilerde lise öğrencileriyle bir araya geldi.
Ünlü yazar Latife Tekin, eğitim programı çerçevesinde düzenlenen söyleşilerde lise öğrencileriyle bir araya geldi. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan yazar, etkinlik sonunda kitaplarını imzaladı.
Radikal Okullarının düzenlediği etkinlik kapsamında yazar Latife Tekin, ilk olarak Buca Radikal Anadolu Lisesinde öğrencilerle buluştu. Program, Bornova Belediyesi iş birliğiyle Dramalılar Köşkünde gerçekleştirilen ikinci söyleşiyle devam etti. Söyleşilerde öğrencilerin soruları etkinliğin odağını oluşturdu. Tekin, umut ve hayal kavramlarına yüklediği özgün anlamları paylaştı. Bu kavramları alışılmışın dışında bir bakış açısıyla ele alan yazar, öğrencilerden gelen pek çok soruyu yanıtladı. Eserlerinde toplum, insan ve doğa ilişkisini kendine özgü diliyle ele alan Latife Tekin, Türk edebiyatında özgün anlatımıyla dikkat çekiyor. Radikal Eğitim Kurumları Okullar Genel Müdür Yardımcısı Sevi Şeneken, Gelecek 5.0 Eğitim Yaklaşımı programı kapsamında öğrencileri edebiyat dünyasının önemli isimleriyle buluşturmaya devam edeceklerini belirtti.
"Kitapları zaten okumuşlardı"
Uyguladıkları eğitim modeli hakkında bilgi veren Sevi Şeneken, "Radikal Eğitim Kurumları olarak Gelecek 5.0 Eğitim Yaklaşımı programını uyguluyoruz. Bu program çerçevesinde öğrencilerimizi birçok etkinlik, yarışma ve projede önemli kişilerle bir araya getiriyoruz. Bugün de yazarımız Latife Tekin öğrencilerimizle buluştu. Öğrencilerimiz, yaklaşık bir ay öncesinden temin edilen kitapları zaten okumuşlardı." dedi.
"Öğrencilerimizi buluşturmak çok kıymetliydi"
Latife Tekin'in işlediği konular itibarıyla Türkiye'nin ender yazarlarından biri olduğunu vurgulayan Şeneken, "Gerçek olaylara, gecekondulaşmaya, köyden kente göçe ve doğa olaylarına değindiği için yazarımızı öğrencilerimizle buluşturmak bizim için çok kıymetliydi. Bugün öğrencilerimiz sorularını sordular. İmza etkinliği ve söyleşide bir araya geldiler. Sağladığı katkılardan dolayı yazarımıza tekrar teşekkür ediyoruz. Yazar söyleşileriyle öğrencilerimizi her zaman bir araya getirmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.