Yenilmeye doymayanlar

Adamın biri, yüklü bir kredi talebiyle banka müdürüne gitmiş.

O’da;

“Şirket bilançolarını, gayrimenkullerin tapularını bir dosyaya koyup getirin. Bu arada, banka genel müdürlüğü yeni bir uygulama daha başlattı. Dosyaya ayrıca gözünüzün ve dötünüzün fotoğrafını da eklemeniz isteniyor.”

İşadamı, fotoğraf işine çok bozulmuş ancak krediye acilen ihtiyacı olduğu için çaresiz kabullenmiş.

Dosyayı bankaya verdikten 10 gün sonra işadamını çağırmışlar.

Banka müdürü;

“Bankamız genel müdürlüğü ilk aşamada belgeleri inceledi. Bu açıdan sorun görmedi. İkinci aşamada fotoğrafları incelediler. Ardından; ‘Adamda bu krediyi alacak göz var ama geri ödeyecek döt yok' dediler..."

FIKRA GERÇEK OLDU

28 Mart’ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunun galibi Recep Tayyip Erdoğan oldu.

İlk turda rakibi Kemal Kılıçdaroğlu’na 2,5 milyon oy fark atan Erdoğan, yüzde 50+1 bulunamadığı için en çok oyu alan diğer aday ile ikinci tura kalmıştı. Pazar günü sandıklar açıldığında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ikinci turda bir kez daha halktan güvenoyu aldığı görüldü.

2002’den bu yana partisi aralıksız ülke yönetiminde bulunan Erdoğan, 5’inci 5 yıl için vatandaştan vize aldı. Böylece, Erdoğan’ı koltuktan indirmek için bir araya gelen CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Yeşil Sol Parti ile ikinci turda eklenen Zafer Partisi’nin verdiği destekler de Kılıçdaroğlu’nun seçilmesine yetmedi.

Umudunu Kılıçdaroğlu’na bağlayan vatandaşlar, algı operasyonlarıyla kazanılacağına inandırılan samimi partililer üzüldü.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, ABD başta olmak üzere batılı gazeteler, PKK, FETÖ, Ermeni seviciler ile “Erdoğan’ın karşısında Selahattin Demirtaş’a bile oy veririm” diyen sahte milliyetçiler hayal kırıklığına uğradı.

Vatandaşın, Kılıçdaroğlu’nun son dakikada açıkladığı vaatleri de inandırıcı bulmadığı anlaşıldı. Kredi kartı borçlarının silinmesi, emeklilere 15 bin lira bayram ikramiyesi, depremzedelere bedava ev,100 bin öğretmen ataması gibi vaatler de seçmende karşılık bulmadı.

Girdiği her seçimi kazanan Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nu bir kez daha mağlup etti. Başka bir ifadeyle Erdoğan yine kazandı, Kılıçdaroğlu yine kaybetti.

Bu noktada öğrenmek isterim;

Genel merkezlerdeki büyük siyasetçiler (!) vatandaşın gördüklerini göremedi mi?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ısrarlı “kazanacak aday” vurgusuna rağmen; ülkenin gerçeğine, seçmenin iradesine bakmadan Cumhurbaşkanı adayı belirlendi.

Herkes şapkasını önüne koyup değerlendirme yapması, özeleştiride bulunması gerekiyor. Birilerinin dediği gibi sorun AK Parti’de, iktidarda veya ona oy veren seçmende değil; özeleştiri yapamayan, “oyumuzu artırdık” safsatasıyla yenilgiyi örtmeye çalışanlar ile yenilgiye doymayandadır.

“Bu halktan bir bok olmaz” diyen bir gence Attila İlhan’ın cevabı şöyle olmuş;

“Atatürk bunların dedeleriyle devrim yaptı. Sen yapamıyorsan suçu onlarda değil, kendinde ara.”

Anlayana!

Sağlıcakla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum