Yüz Tanıma Erişim Kontrolü Kılavuzu

Yüz Tanıma Erişim Kontrolü Kılavuzu

Yüz tanıma eskiden fütüristik bir fikirdi. Ancak bugün, her gün akıllı telefonlarımıza ve diğer akıllı cihazlarımıza erişmek için yüz kimliği kullanıyoruz.

Yüz tanıma bilgilerimize güvenli ve rahat bir erişim şeklidir. Yüz tanıma PDKS cihazları, aynı zamanda inanılmaz güvenlik sunan sağlık bilincine sahip çözümlere geçiş nedeniyle, fiziksel erişimde hızla gelişen teknoloji haline geldi.

Yüz tanımanın erişim kontrolü amacıyla kullanıldığını anlamak için öncelikle yüz tanımanın nasıl çalıştığını bilmek önemlidir. Çalışabilirliği, faydaları ve hatta gizlilik endişelerini anlamak, kullanıcıları bu tür erişim güvenliğini bir binaya entegre ederken en iyi kararları vermeye hazırlayacaktır. Yüz tanıma erişim kontrolü, yüz tanımayı çalıştırmak için özel bir okuyucu gerektirir. Ancak çoğu sistem, bir bina içinde önceden var olan donanımı kullanır.

Çoğu yüz tanıma erişim kontrolü donanımı, mevcut elektronik kapı kilidi, akım kabloları ve hareket sensörleri vb. ile çalışır. Bu, hali hazırda mevcut olan altyapının çoğunu yeniden kullanarak temassız erişim sistemlerine yükseltebileceğiniz anlamına gelir. Yüz tanıma, biyometrik kapı erişim kontrol yöntemlerinden sadece bir tanesidir. Başka birçok biyometrik erişim kontrol yöntemi türü daha vardır örneğin iris tanıma erişimi. İris tanıma, biyometrik erişim kontrolünün başka bir temassız şeklidir. Ancak, çeşitli nedenlerle yaygın olarak kullanılmamaktadır. İris tanıma, kişinin gözlerini okuyucuya çok yakın olacak şekilde mükemmel bir şekilde hizalamasını gerektirir.

Web sitemizi ziyaret ederek ZKTeco Türkiye güvencesiyle beğeninize sunulan tüm personel takip sistemleri hakkında bilgi edinebilirsiniz. 

zkteco-genel.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.