Efendi BARUTÇU

Efendi BARUTÇU

Ahmet Tevfik Ozan'a rahmetle

ADALET VE HAKİKAT

"Ve döner, semaların nuru pencerelerde

Karanlık nura akar, haykırır; Ömer(r.a.) nerde!

Taş yürekli duvarlar, buzdan sükûtu keser

Bir çiçekte kelepçe, haykırır; Ömer(r.a.) nerede!..."

Ahmet Tevfik Ozan

Bugün Elazığ'da ahiret yurduna yolcu edilen değerli Ülküdaşımız, camiamızın gazi dervişi Ahmet Tevfik Ozan’a sonsuz rahmet diliyorum. Kendisiyle ilk ve son karşılaşmamızın hikayesini de Elazığ'daki bir mahalli gazetede yayınlanan şekliyle sizlerle paylaşıyorum.

ahmet-tevfik-ozan.png

45 Yıllık Mektup Arkadaşları Elazığ Türk Ocağı'nda Buluştu

Elazığ Türk Ocağı tarafından düzenlenen "Seyyid Ahmet Arvasi ve Türk-İslam Ülküsü" konulu konferansa konuşmacı olarak katılmak üzere Elazığ'a gelen Efendi Barutçu 45 yıl önce başlayan ve uzun süre devam eden mektup arkadaşıyla ilk kez karşılaştı. Ahmet Tevfik Ozan ve Efendi Barutçu'nun 45 yıl sonra buluşmasında duygu dolu anlar yaşandı. Bu buluşmaya ilişkin bir açıklama yapan Ahmet Tevfik Ozan, "Efendi Barutçu Hocamız, ismi ile müsemma, fevkalede  efendi, alim, ufku olan, milleti, devleti, vatanı, dini ve dili için gözünü kırpmadan canını feda edebilecek pırlanta bir zattır. Kendileri ile 1974 yılında tanıştık, selamlaştık. Lakin el mecbur, görüşemedik. Zira ikimiz de tutuklu idik. Yıllar yıllar geçti, ikimiz de tahliye olduk. Çok kere buluşmak için sözleştik ancak hep bir aksilik çıkı. Allaha şükür Elazığ Türk Ocağı’nda görüşmüş olduk. Allah milletimize, devletimize ve onlara fisebilillah hizmet edenlere zeval vermesin." diye konuştu.

Efendi Barutçu ise yaptığı açıklamada "Vefanın ne denli önemli bir duygu olduğunu, insanlar birbirini görmese de birbirlerine nasıl muhabbet duyabileceğinin en güzel örneğini yaşıyoruz. Ahmet Tevfik Ozan dostum ile yıllar sonra karşılaşmanın mutluluğunu yaşıyorum" dedi.

https://kanal23.com/haber/elazig/45-yillik-mektup-arkadaslari-elazig-turk-ocaginda-bulustu-NRL45dxd

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.