AK Parti ve MHP Yine Üzülecek…

Aydın’da peşpeşe iki miting yapıldı. Önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli geldi, ardından Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise bugün Atatürk Kent Meydanı’nda Aydınlılarla buluşacak.

Erdoğan’ın Aydın mitingi öncesinde, kentte ve miting alanında yoğun güvenlik önlemleri alındı. Binaların çatılarına, başbakanın konuştuğu platformun önüne keskin nişancılar yerleştirildi. Her taraf polis kaynıyordu. Erdoğan’ı takip eden basın mensuplarının kameraları, bilgisayarları didik didik edildi. Başbakanı basın aracından değil de alandan takip etmek isteyen basın mensupları miting alanına alınmadı.

Miting günü bir esnafın ayakkabı kutusu sattığı gerekçesiyle gözaltına alındığı söylense de polis başka bir nedenle gözaltına alındığını duyurdu. Erdoğan’a “bir CHP’linin Atatürk posteri göstermesi” dışında protesto olmadı… Kimse ayakkabı kutusu göstermedi, “Bakanını da milletvekilini de al git” demedi.

Alana alınmayan gazeteciler arasında olduğum için İstasyon Meydanı’nda yapılan mitingi, Atatürk Kent Meydanı’ndan izledim. Aldığımız bilgilere göre miting için çevre illerden çok sayıda otobüs kaldırılmış. Özellikle İzmir, Muğla, Denizli ve Uşak plakalı çok sayıda araçla vatandaş getirildi. Alan tıklım tıklımdı. Böylelikle AK Parti, Bahçeli’nin katıldığı MHP mitinginden 4-5 kat daha fazla kalabalık toplamayı başardı.

Mitinge kaç kişinin katıldığı “güçlü parti” algısı için elbette önemli ama biz kaç kişinin katıldığına bir kenara bırakalım, ne söylendi ona bakalım.

Yine muhalefeti eleştirdi. Merhum Başbakan Adnan Menderes üzerinden CHP’ye yüklendi. CHP kurumsal milliyetçiliği, MHP Türk milliyetçiliği, BDP Kürt milliyetçiliği ile suçlandı. Uğruna Türk Lirası bastırılan Türkçe Olimpiyatları’nın mimarı Fethullah Gülen ve cemaati topa tutuldu.

Federasyonun ayak sesi olan düzenlemelerin yapıldığı, Oslo’da PKK’ya verilen vaatler ve pek çok şey ortadayken yine “Tek vatan, tek millet” naraları atıldı…

Sonra da 5 yıl önce Aydınlıların göreve getirdiği Özlem Çerçioğlu, hedefe konuldu… İş öyle bir boyuta gitti ki başbakana verilen yanlış bilgiler neticesinde bütçe rakamları karıştırıldı.

AK Parti’nin Aydın’a ne kadar hizmet yağdırdığı anlatıldı…

CHP Lideri bugün Aydınlılarla buluşacak.

Aydınlı aydındır, bilir işini…

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Atatürk Kent Meydanı açılışında bunu gösterdi, zaten…

Çoluk, çocuk, 7’den 70’e her ilçeden kalkıp meydan açılışına koştu…

35 bin kişilik alan dolup, taştı…

Tam bir coşku vardı. Emeklisi, öğrencisi, memuru, işçisi herkes alanda yerini almıştı…

Tamam, Hadise vardı ama Aydınlının amacı, siyasilerin acımasızca saldırdığı “Topuklu Efe”ye sahip çıkmaktı…

Anlaşılan o, 30 Mart’ta Aydın halkı “Topuklu Efe”ye yine sahip çıkacak. 2009 yerel seçimlerinden sonra yüzde 50 oy almayı hedefleyen Özlem Çerçioğlu, her iki kişiden birinin oyunu alarak başkan seçilecek.

Herkes ektiğini biçecek, AK Parti ve MHP yine üzülecek…

NOT: Yazarımızın yazılarını her cumartesi günü Milliyet gazetesinden de takip edebilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum