Annesiz, Anneler Gününü kutlamak!

Yine bir anneler gününü kutladık ve geride bıraktık. Aslında geride bıraktıklarımız, annelerimiz, babalarımız. Onları bıraktığımız yerden başlayan hatıralarla anma sürecimiz işliyor artık. Neler yaptık, neler yaşadık birlikte. Öyle ya, acı-tatlı günlerimiz birçok anımız oldu birlikte. Düşününce içini bazen huzur bazen de üzüntü kaplıyor. Yaşadıklarımızdan- yaşamadıklarımızdan. Yaptıklarımızdan- yapamadıklarımızdan pişmanlıklarımız var, keşkelerimiz var. İnsan onlarla birlikteyken fark edemiyor kıymetlerini ama sonra, onlar gittikten sonra her şeyin ne kadar anlamsız olduğunu, onların varlığının esas olduğunu ve onlarla birlikte yaşamanın ne kadar güzel olduğunu çok iyi anlıyor.

   Biz onların yanındayken daha çocuğuz kaç yaşında olursak olalım. Nazımızı onlar çeker onlara şımarırız. En sıkıntılı anlarda bile onlardan duyduğumuz ’’yavrum, evladım, çocuğum gibi hitaplar’’ bizim, onların yanında hiç büyümediğimizin, büyüyemeyeceğimizin bir ifadesidir. Onlar dertlerimizin son durağıdır. Derdimizi paylaştığımızda hemen çözüm aramaya giderler ve çoğunlukla bulurlar da. Bizi rahatlatmak için her şeyi yaparlar. Dahası bizim için bizden çok üzülür, bizim için bizden çok sevinirler. Yoktur dünyada başka böylesine bu duyguları bizim yerine üstlenen. Bir bakarsınız bizim üzüntümüz- sevincimiz onların üzüntüleri-sevinçleri olmuş. Biz sevinirsek daha çok sevinirler, biz üzülürsek daha çok üzülürler. Gülmeleri, ağlamaları, bizim duygularımızla doğru orantılıdır. ONLARI ÇOK SEVİYORUZ!

  Elimizde çiçeğimiz gidecek kimsemiz, yerimiz yoktur artık. Mezarlarını ziyaret ederek, yanlarında dualar okumak mezarlarına mevsim çiçekleri dikmek avuntumuz olur. Sanki onlarla konuşmuş, dertleşmiş gibi oluruz. Biraz ağlar, biraz hüzünleniriz. Selam götürürüz yakınlarımızdan. Onlar ayağa kalkmazlar, sessiz sessiz yerlerinde yatarak bize ev sahipliği yaparlar. Yine kendi cevabımızı kendimiz alırız. Verdikleri mesaj bizi belki biraz kendimize getirir.  HEPİMİZİN GELECEĞİ YER BURASI, ASIL GERÇEK MEKÂNIMIZ

Tüm annelerimizin yaşayanların, sağ olanların, olmayanların ANNELER GÜNÜNÜ KUTLARIM. ÖLENLERİN DE YATTIKLARI YERLER CENNET OLSUN!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.