Cevdet ŞAHİNOĞLU

Cevdet ŞAHİNOĞLU

Aydın ile birlikte Türkiye'de çok şey değişecek!

Aydın Büyükşehir Belediyesi’ndeki yolsuzluk iddiaları sonrası yapılan bütün araştırmalar, Aydın 24 Haber Genel Yanın Yönetmeni Servet Töz’ün “para ve kadını” takip konusunda çok ısrarlı olmasına karşın, hep bu konuda eksik bırakıldı…

Oysa “Suç ve suçluyu bulmak için parayı takip et.” Sözü son derece isabetli bir yöntemdi! Dünyada azılı “suç örgütlerinin” çoğunluğu, “para ve kadını” takip ederek çökertilmiş.

Bizde de politikacı, bürokrat işbirliği ile kurulan “çıkar amaçlı organize suç örgütü” çetelerinin önceliği, halkın âli menfaatlerinden öte kendi “çıkarları” olduğu açık!

Görünen o ki; Aydın Büyükşehir Belediyesine sızmanın gerekçelerinin arkasında hep “rant” var!

CHP’li Özlem Çerçioğlu’nun başkanlığını yaptığı Aydın Büyükşehir Belediyesinde yolsuzluk olaylarını çözmeye çalışırken bu önemli yönünü yani “parayı” takip edemedik. Çerçioğlu’na dokunacak çoğu konunun üzeri kapatıldı. Büyükşehirdeki üst düzey yöneticilerinin haksız kazanç elde etmelerine göz yumuldu. Gazetemiz aracılığı ile belediye bürokratlarının ve birinci derece yakınlarının mal varlıklarının araştırılmasını istedik. Sonuç alamadık. Adeta “paranın takip edilmesi” istenmedi.

“Çerçioğlu’nun danışmanı CHP'li belediyeleri akıl almaz yöntemlerle söğüşlemiş” başlıklı haberi okuyunca doğrusu şaşırmadık. Bizim bildiğimiz ama yetkililerin bilmek istemediği konulardı bunlar. Haberden öğrendiğimiz kadarıyla “devlet boş durmamış.” Karaarslan ile Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin genel sekreterlik kadrosuna büyük miktarda para transferi yapıldığı MASAK (Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı) raporu ile belgelendi. 

Genel sekreter ve yardımcıları, müfettişler, belediye şirket müdürleri ve bazı yönetim kurulu üyeleri, Karaaslan'ın firmasından toplamda 1 milyon 700 bin TL para aldı. Bu parayı aldıklarında dolar ortalama 3 liraydı ve 1 milyon 700 bin lira 560 bin dolar karşılığıydı. Bu rakam bugünkü kur karşılığı 8 milyon lira ediyor. Kaldı ki bankalar arası EFT kayıtlarına yansıyan miktar bu. Karaarslan'ın Aydın'da belediye yetkililerine nakit olarak ne kadar para dağıttığı şimdilik bilinmiyor. 

Özlem Çerçioğlu Erkan Karaarslan’ı, Karaarslan da Genel sekreter ve yardımcıları, müfettişler, belediye şirket müdürleri ve bazı yönetim kurulu üyelerini getirmiş. Bu beyler, “üstad” dedikleri Erkan Karaarslan’a ihale paslamış, o da bugünkü rakamla 8 milyon lira bu beylere ödeme yapmış.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığında açılan davanın iddianamesine bakınca, “Erkan Karaarslan suç örgütü”nün şaşırtıcı serüvenini görebilirsiniz!..

Bu konuyla ilgili Aydın'daki yetkililer ne yaptı?

Başkan Özlem Çerçioğlu MASAK tarafından belgelenen para trafiği için adı geçen bürokratlara soruşturma açtı mı?

Açmaz... Açamaz.

Öyleyse Aydın Valisi Hüseyin Aksoy ne yaptı?

Ya Cumhuriyet Başsavcılığı, Emniyet Müdürlüğü...

Defalarca yazdım ve söyledim.

Yolsuzluk “para ve kadın” takip edilerek gün yüzüne çıkacak!

Para, politikacıyı da, bürokratı da ortaya çıkaracak!

İşte o zaman Aydın ile birlikte Türkiye'de çok şey değişecek!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.