Bahar gelmiş memleketimin dağlarına

 İçerde,

 Haberin var mı taş duvar?

 Demir kapı, kör pencere,

 Yastığım, ranzam, zincirim,

 Uğruna ölümlere gidip geldiğim,

 Zulamdaki mahzun resim,

 Haberin var mı?

 Görüşmecim, yeşil soğan göndermiş,

 Karanfil kokuyor cıgaram

 Dağlarına bahar gelmiş memleketimin...    

                                                                 Ahmed ARİF

Değerli dostlar bir mahalli idareler seçimini daha geri de bıraktık.

Ama bu seçim Cumhur ittifakının dediği gibi ‘beka’ sorunu gibi gösterip her gün ülkenin en önemli sorunu gibi vatandaşların beyinlerini yıkamaları iktidar partisine pek yaramadı.

Bu milliyetçi söylemler kime yaradı derseniz MHP ye yaradı. MHP ortağı AKP bu söylemlerinden yararlanarak bazı belediyeleri de alarak kazandıkları belediyelerin sayısını artırdı.

Eğer Türki’ye genelinde bu kadar oy almış bir AKP MHP’ye muhtaç hale gelmişse vay AKP haline.

Ben AKP Sayın Recep Tayyip Erdoğan partisi diyorum. Eğer Sayın Erdoğan olmasa AKP diye bir parti kalmaz. Aynı ANAP gibi olur.

Rahmetli Süleyman Demirel İktidarları belirleyen tencere derdi. Çok da doğru söylerdi.

AKP yurt genelinde oylarının biraz düşmesinin sadece çarşı pazarın pahalı olması ve yoğun bir işsizliğin çığ gibi büyümesi, iktidara çok önemli bir uyarı oldu.

1978 yılında Sayın Rahmetli Ecevit ideolojisi olmayan bazı çıkarcılarla kurduğu hükümette kuyruklar ve pahalılık sonunda Ecevit’e duyulan ve bağlanan umutlar birden bire yok oldu. Dağlara taşlara yazılan “Umudumuz Ecevit” umutsuzluğa dönüştü. Aydının meydanlarında rahmetli İsmet Sezgin ve Nahit Menteşe “Umudumuz Ecevit” diye söylenmeye başladılar.

Burada şunu demek istiyorum eğer bir iktidar halkın yararına çarşı Pazar ve işsizliği kontrol edemiyorsa o iktidar mutlaka tencerenin dibinde yuvarlanmaya mahkûmdur.

 Ülkemde oluşan bu kadar yoksulluğa ve işsizliğe rağmen AKP yine iyi oy aldı.

Değerli okurlar Aydınımızda milletvekili genel seçimlerinde AKP oylarının CHP oylarından fazla olmasına rağmen Mahalli idareler seçimlerinde CHP kazanması bence hiç şüphesiz Özlem Çerçioğlu’nun katkısı ve payı büyük olmuştur. Çünkü Sayın Çerçioğlu gerçekten Aydında yoğun bir şekilde çalıştı. Ben yazın Kuşadası’nda kalıyorum. Kuşadası’nda asfaltsız yolu kalmadı hizmet götürdüğü yerlere son derece yansız olarak hizmet yaptı.

KUŞATAK (Kuşadası - Davutlar - Güzelçamlı) Entegre Atık Projesi

 Kuşadası’nda ikamet eden site sakinlerinin başına bela olan arıtma sorunu bu sene mart ayı başında toplama merkezinde toplanıp arıtılması ve hizmete açılması Kuşadası ve çevresine rahat nefes aldırdı.

 Bu büyük bir başarıdır. Kuşadası ve çevresine elli yıl rahatlatacak çok önemli bir projedir.

31 Mart seçimlerinin sonuçları açıklandığında eşim ve bazı dostlarla Atatürk Kent Meydanındaydık. Konuşmasını yapmak için Özlem Hanım’ı bekledik. Efeler Belediye başkanlığını kazanan Fatih Atay’la birlikte gelip birer konuşma yaptılar.

Özlem başkan çok güzel bir konuşma yaptı “Ben 17 ilçe belediye başkanları ile Aydın ve ilçelerinin mutluluğu için çalışacağım. Hiçbir ayrım yapmadan, ötekileştirmeden hizmetlere devam edeceğim.” Dedi.

Sayın Mustafa Savaş’ın ismi geçtiğinde bazıları yuhalamak istedi. Ama Özlem Hanım hemen müdahale ederek bunu kestirdi. Mustafa Savaş’a da neredeyse övgüler düzdü. Bu davranışına sevindim.

Şimdi Sayın Başkan Özlem Hanım kendisi gibi çalışkan dürüst bir kadro ile yola devam ederse daha çok balkon konuşması yapacağına inanıyorum.

1 Nisan 2019 günü. Dağlarına bahar geldi memleketimin. İstanbul'u, Bolu'yu, Ankara'yı, Kırşehir'i, Bilecik’i, Burdur'u, Aydın, Eskişehir, Antalya'yı, Mersin'i, Adana'yı, Artvin'e,  Antakya'ya ve de diğer kazanılan yerlerin dağlarına bahar geldi.

Bu yerel seçimlerde kazanan bütün belediye başkanlarına başarılar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum