Barkan Kalınomuz’un Otobüsleri Nereye Gidiyor?

Barkan Kalınomuz’un Otobüsleri Nereye Gidiyor?

CHP son günlerde Aydın’da il başkanı Barkan Kalınomuz’un yapmaya çalıştığı “Ankara çıkartmasını” konuşuyor.

AYDIN 24 HABER ÖZEL

Yapmaya çalıştığı organizasyonla 100 otobüs dolusu partili ile CHP Genel Merkezine gidip “önseçim isteğini” dayatmak isteyen Kalınomuz’un bu girişimi Genel Merkezde ve Aydın’da tepki çekiyor. CHP kulisleri bu girişimin içindeki yanlışları tartışıyor. İşte o eleştiriler.

ANITKABİR ALET  Mİ EDİLİYOR?

İl başkanlığından üyelere gönderilen mesajlarda Ankara ziyaretinin gerekçelerinden biri Anıtkabir’e gitmek olarak gösteriliyor. Ancak tüm CHP’liler, biliyor ki kalabalık olarak CHP Genel Merkezine gidebilmek ve o kalabalığı baskı aracı olarak kullanıp önseçim kararını dayatmak. Duyarlı CHP’liler “Barkan Kalınomuz’un otobüsleri nereye gidiyor? Amaç Anıtkabir’e gitmek mi yoksa Barkan başkan kendi çıkarları doğrultusunda genel merkezi sıkıştırmak için iyi niyetli Atatürkçüleri mi kullanmak istiyor” diye soruyorlar.

KENDİ YAPTIĞI AÇIKLAMAYI UNUTTU

Bu gelişmelere tepkili CHP'liler, Barkan Kalınomuz'un aday adaylığı gündemdeyken söylediği sözleri unutmasını da eleştiriyor. Bilindiği gibi Barkan Kalınomuz, aday adayı olup olmayacağını soran gazetecilere, "Ben aday adayı olmam genel merkezimiz aday yaparsa adayı adayı değil aday olurum" demişti. Şimdi ise illa da önseçim istemesinin mantığını çözemediklerini söyleyen CHP'liler, Kalınomuz'un sözleri ve davranışları arasında ciddi tutarsızlık var" diyor.

ALİ ENGİN'İ ÖRNEK ALMALI

CHP'liler bu yapılanların partiye çok ciddi zarar verdiğini de düşünüyor. Büyükşehir Belediye seçiminin mutlak favorisi olan CHP'nin bu çıkışlar yüzünden ilçe belediye başkanlığı seçimlerinde ciddi hayal kırıklığı yaşaması CHP'lilerin en büyük korkusu. Duyarlı partililer, İzmir İl Başkanı Ali Engin'i hatırlatarak, "Engin de Karşıyaka Belediye Başkanlığına aday olmak istiyordu. Ancak genel merkez hayır deyince durdu. Sorumlu bir il başkanı böyle davranır. Kalınomuz da böyle yapmalı" yorumunu yapıyor.

GENEL MERKEZ DE TEPKİLİ

Kısa bir süre önce Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ile yaşadığı iddia edilen tatsız durum ile gündeme gelen Kalınomuz'un bu çıkışına genel merkez düzeyinde de ciddi tepki var. İlgili komisyonun kamuoyu anketi kararı almasına rağmen bu şekildeki çıkış CHP hiyerarşisi içinde ciddi bir otorite sorununu ortaya çıkarıyor. Bu nedenle Ankara Kalınomuz'un bu girişimini yakından takip ediyor. Ankara'dan gelen bilgilere göre bu çalışmaya katılan ve destek veren belediye başkanlarının ve aday adaylarının durumu dikkatle incelenecek ve bu sıkıntılı duruma neden destek verdikleri de sorgulanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum