Behruz FARUKOĞLU

Behruz FARUKOĞLU

Başlangic

Eziz ve Böyük Türk milletim.

Bu günlerde İsrayil- Filistin savaşinin ateşlenmesi daha önceden planlaşdirilmiş bir Yeni Dünya Düzeni (Novo Ordo Sectoruim ) projesinin bir parçasidir. Bu projeye göre Dünyamiz yeniden şekillendirilecek ve dünyada hariteler deyişecek, bezi devletler yok olacak, yeni devletler kurulacak.

Artik hiç kime sir deyil ki, Orta Doguda artik İrak, Suriya, Libiya devlet olmak şeklinden çikmiş , imperialist gücler terefinden parcalanib bir neçe yere bölünmüşdür. Söylemek olar ki, devlet formasindan çikmişdir.

Bu gün göründüyü kimi dünyanin aparici iki en böyük imperialist devleti ABD ve İngiltere – nin başladigi proje Ukrayina – Rusiya savaşinda hem Ukrayina devletini yok edib iki yere bölünmesi ve bu savaş korkusundan bati Avropa devletlerinin NATO blokuna İsveç ve Finlandiyanin alinmasini sakladi ve Rusiya kimi imperiyalist devleti hem ekonomi ve hemde herbi gücünü zeyifletdi, hem de Rusiyaya tatbik edeilen ekonomi sanksiyalar Rusiyani her terefden çökdürmek planinin saat kimi tikir tikir çalişmasidir.

Bu proje 20- ci yuz yilin sonundan başlamiş ve 21- ci yüz yilin 2001 -ci yilindan artik düymeye basilmişdir.

Bu projenin heyata keçmesinin karşisinda duran, yani maniye eden devletler Çin, Rusiya, ve Türkiye devletleridir. Bu devletleri bir bir siradan çikartmak üçün Türkiyenin etrafini kuşatdilar , Suriyeni parcaladilar ve orda olan insanlari , murtecileri hem avropaya ve hemde Türkiye cumhuriyyetine yerleşdirdiler, Süriyede ve İrak- da olan petrol ve yer alti qaynaklara çökdüler.

Avropa devletlerini başda Fransa olmakla Afrikada 100 yilardir sömurgeci olan devletleri kiçik derbelerle Afrikadan kovdular ve hemde tüm Avropani NATO herbi alyansinin çatasi altina sokdular. Yakin gelecekde Yeni Avropa Devletler birliyi Almaniya merkezli AB şekilendirilecekler.

Kafkazlarda 2020 -de Karabagda Azerbaycanin 44 gün Zefer savaşiyla sona yeten( Türkiye, Pakistan ve İsrayil devletlerinin desteyile ) ve Azerbaycanin hakli davasinda 30 yillik işgaldan torpaklarimizin Şanli Ordumuz terefinden azad olmasi , kafkazlarda yeni qeosiyasi ve qeoekonomi dönüşün başlangici oldu. Zengezur yolunun kimin konturolunda olmasi yani hansi güc bu yolu elinde tutacaksa o güc bütün kafkazi ve Hazer hövzesinde olan petrol yataklarini ve Türkistan daki devletleri kontrol edecek. Hetta deyerdim Çin-de.

Bu yol Zengezur yolu ugrunda esas iki böyük güc ABD ve Rusiyanin soyuk savaşi gedir. Bu iki gücede terefler koşulmuş ona göre durum Kafkazlarda her an deyişe bilir. Rusiyanin nezara alsak ki, 200 yilden çokdur Kafkazlarda tek hegamonlugunu elde tutmasini , ve kiminlese bu bölgeni bölüşmek istememesi , ABD – nin Ermanistanda Paşinyan iktidarini ve Kafkazda Türkiyenin söz sahibi olmasi, Azerbaycanla birge apardigi siyasi ve ekonomi adimlar her iki böyük gücleride herekete keçirmiş. Bir sözle Kafkazlardada İran ve Avropa devletlerinin oyuna girmeside , bölgede hiç de iyi bir durum olmamasini bize eminlikle demeye mecbur edir. Çünki bu sabitlik her an pozula biler.

Evet efendiler bu gün Felestin Hamas – İsrayile karşi başladilan savaş çok günahsiz canlar aldi ve alirda. Bu savaşda yeni dünya düzeninin projesinin bir parçasidir. Bu savaş dünyadaki insanlarida iki qütbe böldü, kimileri Filistini , kimileri İsrayilin yaninda yer aldi. Bu savaş çok canlar alacak, sivil insanlarin cocuklarin, günahsiz insanlarin katl edilmesi insanligin 21 yuz yilde kenardan bunu seyr etmesi ve devletlerin bu savaşi durdurmak üçün çaba göstermemesi , boş boş pafoslu yigincaklar edib boş laflar söylemesi, hettda bezi avropa insan haklari sözde deyen, haykiran devletlerin bu savaşi alovlandirmasini görürük. Yeni köç dalgalarinin başlamasi olacak, Ukrayinada insanlarin katli ve köç etmesi de buna örnekdir.

Her iki amansiz savaşlarda yalniz bariş saklanmasini ,bu savaşlarin durdurmasini isteyen ve görüşler eden tek Türkiye Cumhuriyyetinin ve Azerbaycan Cumhuriyyetinin oldugunu görürük. Çünki biz Gazi Mustafa Kemal -in söylediyi ,, Yurdda sülh, Cihanda Sülh ‘’ sözleriyle bir daha Türk milletinin dünyada sülhü getirecek tek millet oldugumuzu tesdik etmişdir.

Evet efendiler apardigim son araşdirmalara göre yakin zamanlarda Suriyede Beşer Asad rejimi son verilecek ya da bir sui kesde öldürülecek ve ABD orda Suriyada kendi adamini iktidar edib Rusiyani ordan çikardacak ve Süriyani yeniden şekillendirib Arap Devletlerinin parasiyla , Katar devletinden Qaz borusunu Suriyaya çekib , ordanda Avropaya uzadacak, bu da Rusiya qazinin avropa bazarina idhalini sonlandirmak olacak. Bunun da neticesinde Rusiyanin zeyiflemiş ekonomisi dahada şökecek ve Rusiyanin içinde insanlarin sosyal partlayişina getirib çikardacak. ( eger o zamana kimi Putin zeherlenerek öldürülmese).

Çin- nin günü günden artan hem ekonomi ve hemde herbi gücü ABD ve imperialist gücleri narahat edir ve buna göre Çin- Hindistan savaşi kaçilmazdir. Çin- Hindistan savaşinda her iki teref de yardim edecekler ve sonda hem Çin hemde Hindistan zeyifleyib gücden düşecek , kazanan oyunu kuran İngiltere ve ABD olacak.

Bu savaşlar erefesinde dünyada müsalman- hiristyan savaşlarinida alovlandiracaklar ve dünyada Haos çikardib hem petrol hemde su ve diger yeralti kaynaklara çökecekler. Bu imperialist güclerin hiç umrunda deyil müsalman, hiristyan, yehudi ve ya budist ya kimse ölecek, esas kendi kurduklari proje ve hedefe dogru insanlarin nüfuzunu azaltmak ve yeni kurulan dünyada tek hakimiyyeti ele almakdir. Kiminse şübhesi olmasin buna dogruda gedir dünyamiz.

Niye buna dur deye bilmirler ve ya durdura bilmirler? – çünki dikkatle baksaz görersiz ki, bütün dünyada esas söz sahibi olan devletlerde iktidarda, muhalifetlerde bu Güc-un sahiblerinin kendi istediklerini devletlere getirib , onlarin bu projesine uygun addim atilmasinda bir yerde hereket etmeleridir.

Hansi devlet başcilari bu projeye karşi çikarsa o ya bir derbeyle iktidardan endirilir yada bir sui kastde kurban gediri ve gedecekdir.

Petrolla zengin olan Arap devletleri 100 yildi bu güclerin elinde ve eger Çin- nin petrol ihtihacini 1, 2 ay durdursalar Çin ekonomisi çökecek bu kaçilmazdir.

Hasi devlet liderleri buna karşi çikirsa ya söz deyirse bilin ki, bunlarin iznini almiş ve kimlerese göre bu sözleri konuşur, çunki bezi devletlerin Liderlerinin ve ailelerinin paralarida bu Güclerin elinde , bankalarinda ve her birine karşida kompramatlar var ya kendine , yada aile üzvlerine karşi. Söze kulak asmiyanida bu kompramatlarla ve paralarini dondurmakla ya da başka cür cezalandirmakla yola getirirler.

Evet efendiler bizim bu günki, dünyamiz artik yeni çok bir zor döneme girdi, kendi gücüne, kendi halkina inanib düzgün siyasi ve ekonomi adimlar atmasa o devletler yok olacak ve düzgün terefini seçmek, devletin çikarlarini nazara alarak ayakda durmak , yaşamak ve yaşatmak cagi geldi. Bu Yeni Dünya Düzeninde duygularla hereket etmek, hem devletini hem de milletini, halkini uçuruma aparmak ola biler.

Bu günün dost devletleri her an kendi çikarlarina göre düşmen olacak, düşmen olanlar iyse dost olacaklar.

Devletler arasinda dostluk yokdur , çikarlar var.

Unston Çerçel.

Dostluk, Kardaşlik Kanla, Dille, Soyla, Kökle olur.

Reis Difai.

Saygilarimla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.